Čokoladne kocke koje se zovu brownies lahko je i brzo napraviti. To su čokoladom bogati mješanci između kolača i keksa. Rade se s različitim sastojcima koji se dodaju onom osnovnom, čokoladi. Puno čokolade. . Jedu se uz kafu ili čaj i odlična su poslastica za sve nas koji vole čokoladu. Brownie vuče porijeklo iz Amerike, iz Chichag-a. Nije ni čudo da ovaj recept u sebi sadrži sastojke kao što su sljezovi slatkiši (marshmallow) i kikiriki. Okusi se odlično nadopunjuju i prožimaju gorkom čokoladom. Kao i kod svih brownie-a najvažnije ih je izvaditi iz pećnice odmah nakon pečenja, a peći ih treba što kraće
150 g maslaca narezanog na komade
125 g čokolade, natrgane na kockice
3 jaja
½ šoljice šećera
1 šalica brašna, oštrog
¼ šalice gorkog kakaa
1 šalica neslanih kikirikija, očišćenih i samljevenih
1 šalica malih sljezovih slatkiša (mini marshmallows)
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180˚C. Oblik za pečenje dimenzija 20x20cm ili sličan, malo premazati masnoćom i obložiti papirom za pečenje.
Maslac i čokoladu otopiti u posudi debelog dna na slaboj vatri. Smjesu ujednačiti i ostaviti da se malo ohladi.
Jaja, šećer i esenciju vanilije miješati ručno metlicom ili kratko mikserom.
Jaja, šećer i esenciju vanilije miješati ručno metlicom ili kratko mikserom.
Postepeno dodati otopljen maslac i čokoladu, sve kratko promiješati.
Brašno i kakao pomiješati, dodati jajima i čokoladi. Kikiriki i sljezove slatkiše lagano umiješati u smjesu. Smjesu za kolač, koja je prilično gusta, ravnomjerno rasporediti u oblik za pečenje i peći oko 30-40 minuta ili dok se na vrhu kolača ne stvori tanka korica i kolač ne postane čvrst na dodir. Odmah ga izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Mlaki kolač rezati na kocke. Po želji nakapati rastopljenom čokoladom po površini.
Brašno i kakao pomiješati, dodati jajima i čokoladi. Kikiriki i sljezove slatkiše lagano umiješati u smjesu. Smjesu za kolač, koja je prilično gusta, ravnomjerno rasporediti u oblik za pečenje i peći oko 30-40 minuta ili dok se na vrhu kolača ne stvori tanka korica i kolač ne postane čvrst na dodir. Odmah ga izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Mlaki kolač rezati na kocke. Po želji nakapati rastopljenom čokoladom po površini.
0 komentari :
Objavi komentar