Sastojci
za prhke korice
300 gr. maslaca
6 žumanca
3 kašike kisele pavlake
oko 400 gr. brašna
1 kašika sode bikarbone
1 kašika sirćeta
za beze koru
6 bjelanca
18 kašika šećera
i još oko 200 gr. mljevenih oraha za posipanje korica
fil
2 konzervice dulce de leche - 2 x 397 gr. (ili kuvati 2 konzervice kondenzovanog mleka 3 sata, konzervice NE BUŠITI!!)
400 gr. maslaca
Priprema
Pomiješati sodu bikarbonu i kašiku sirćeta.
Žumanca, maslac, sodu sa sirćetom i pavlaku dobro izmiksati. Dodati brašno i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti 40 minuta u frižider.
Tijesto podeliti na 6 delova.
Bjelanca i šećer umutiti u čvrst snijeg.
Možete peći na papiru za pečenje ili direktno na dnu od kalupa za torte prečnika 27 cm. Prvo rastanjiti tijesto, naneti 4 kašike snega od bjelanaca i posuti sa 3 pune kašike mljevenih oraha.
Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. Peći 6 minuta pa smanjiti temperaturu na 120 stepeni i sušiti još oko 10-12 minuta. Paziti da se prhka korica ne prepeče!
Tako ispeći svih 6 korica.
FIL
Maslac sobne temperature izmiksati sa dulce de leche, ostaviti u frižider da se stegne pa filovati tortu.
Pošto su tu prhke korice, tortu obavezno ostaviti da prenoći prije služenja, a što više stoji sve je bolja.
0 komentari :
Objavi komentar