Premažite uljem pleh i obložite papirom za pečenje.
U jednoj posudi mikserom umutite brašno, 75 gr šećera, maslac i malo soli.
Mutite dok ne dobijete mrvice, pa dodajte jaje.
Ovu smjesu stavite u pripremljeni pleh i pristiskajući dlanovima ujednačeno rasporedite na dno pleha.
Stavite u zamrzivač 15 minuta da očvrsne.
U međuvremenu izmiksajte bademe, 80 gr šećera i malo soli u procesoru za hranu.
Dodajte maslac, vaniliju, limunovu koru i preostalih 100 gr šećera.
Miksajte dok ne ujednačite sve sastojke, a zatim dodajte jaje i brašno, pa sve izmiksajte.
Stavite u zamrzivač i zadržite 15-ak minuta.
Smjesu u plehu koju ste ranije pripremili stavite u rernu i pecite 25 minuta na 200 °C sa uključenim ventilatorom.
Ohladite malo, pa stavite konzervirane višnje, a zatim smjesu od brašna i limunove kore koju ste ostavili u zamrzivač.
Poredajte i prepolovljene višnje, pecite 45 minuta, bez ventilatora.
Kada se ispeče pospite kolač bademima, pa dekorišite preljevom od mješavine šećera i limunovog soka.
0 komentari :
Objavi komentar