29. srpnja 2014.

Cherry kocke sa bademima

Cherry kocke sa bademima

Sastojci:


  • 250 gr brašna
  • 125 gr šećera u prahu
  • 175 gr maslaca
  • 1 jaje
  • 240 gr konzerviranih višanja
  • 150 gr smrznutih višanja
  • 20 gr preprženih listića badema
  • 2 kašike limunovog soka
  • Preljev:
  • 200 gr blanširanih badema
  • 180 gr šećera u prahu
  • 180 gr maslaca
  • 1 kašikica ekstrakta vanilije
  • 1 oguljen limun
  • 3 jaja
  • 2 kašike brašna
  1. Premažite uljem pleh i obložite papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi mikserom umutite brašno, 75 gr šećera, maslac i malo soli.
  3. Mutite dok ne dobijete mrvice, pa dodajte jaje.
  4. Ovu smjesu stavite u pripremljeni pleh i pristiskajući dlanovima ujednačeno rasporedite na dno pleha.
  5. Stavite u zamrzivač 15 minuta da očvrsne.
  6. U međuvremenu izmiksajte bademe, 80 gr šećera i malo soli u procesoru za hranu.
  7. Dodajte maslac, vaniliju, limunovu koru i preostalih 100 gr šećera.
  8. Miksajte dok ne ujednačite sve sastojke, a zatim dodajte jaje i brašno, pa sve izmiksajte.
  9. Stavite u zamrzivač i zadržite 15-ak minuta.
  10. Smjesu u plehu koju ste ranije pripremili stavite u rernu i pecite 25 minuta na 200 °C sa uključenim ventilatorom.
  11. Ohladite malo, pa stavite konzervirane višnje, a zatim smjesu od brašna i limunove kore koju ste ostavili u zamrzivač.
  12. Poredajte i prepolovljene višnje, pecite 45 minuta, bez ventilatora.
  13. Kada se ispeče pospite kolač bademima, pa dekorišite preljevom od mješavine šećera i limunovog soka.

0 komentari :

Objavi komentar