29. srpnja 2014.

Brownie srca

Brownie srca

Sastojci:

  • 250 gr maslaca
  • 550 gr smeđeg šećera
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 2 kašikice vanilla ekstrakta
  • 500 gr brašna
  • ½ kašikice soli
  • Šećer u prahu i kakao za posipanje
Pleh dimenzija 22×33 cm premažite maslacem, pa stavite pergament papir.



  1. U većoj posudi pomiješajte maslac, smeđi šećer i čokoladu.
  2. Stavite na visoku temperaturu u mikrovalnu 1 minutu, pa promiješajte.
  3. Izvadite iz mikrovalne nakon što se čokolada potpuno istopi.
  4. Umutite jaja i vaniliju, pa pomiješajte sa istopljenom čokoladom.
  5. Dodajte brašno i sol, pa prelijte smjesu u pripremljeni pleh.
  6. Pecite u rerni na 180 °C 35-40 minuta.
  7. Nakon što se kora malo ohladi, malim kalupima oblikujte srcolike kolačiće.
  8. Po želji pospite šećerom u prahu ili kakaom.

0 komentari :

Objavi komentar