Kuhajte jagode, šećer i limunov sok u većoj šerpi oko 12 minuta uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
Ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu zagrijte rernu na 200 °C.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol.
Dodajte maslac i vrhnje, pa miksajte tijesto dok se ne pretvori u mrvice.
Mijesite dok ne dobijete glatku masu, pa razvaljajte tijesto na krug od 20 cm, debljine 1,95 cm.
Izrežite tijesto na 8 krakova, kao za pizzu.
Premažite 700 gr fila od jagoda na dno posude za pečenje dimenzija 23 cm.
Poredajte izrezane dijelove jedan do drugog kružno, premažite vrhnjem i pospite šećerom.
Stavite u rernu i pecite oko 50 minuta.
Nakon što se potpuno ohladi poslužite sa preostalim filom, đemom od jagoda i šlag kremom.
0 komentari :
Objavi komentar