Američki poznati kolač sa bijelom čokoladom i
kikirikijem.
Sastojci 200 gr. maslaca od kikirikija 100 gr. maslaca ili margarina 100 gr. smeđeg šećera 200 gr. brašna self raising 2 jaja 1 vanila šećer 1 dcl. mlijeka pola kašikice praška za pecivo 200 gr. bijele čokolade
Priprema
Istopiti maslac od kikirikija sa šecerom i običnim maslacem. Ostaviti da se prohladi pa dodati jaja, brašno, prašak za pecivo vanila šećer i mlijeko. Sve dobro izmijesati pa dodati sjeckanu čokoladu. Smjesa mora biti ohladjena inače će se čokolada otopiti. Sipati u maslacem podmazan pleh, ne previše veliki, pa peći oko 25 minuta na 160 stepeni.
kikirikijem.
Sastojci 200 gr. maslaca od kikirikija 100 gr. maslaca ili margarina 100 gr. smeđeg šećera 200 gr. brašna self raising 2 jaja 1 vanila šećer 1 dcl. mlijeka pola kašikice praška za pecivo 200 gr. bijele čokolade
Priprema
Istopiti maslac od kikirikija sa šecerom i običnim maslacem. Ostaviti da se prohladi pa dodati jaja, brašno, prašak za pecivo vanila šećer i mlijeko. Sve dobro izmijesati pa dodati sjeckanu čokoladu. Smjesa mora biti ohladjena inače će se čokolada otopiti. Sipati u maslacem podmazan pleh, ne previše veliki, pa peći oko 25 minuta na 160 stepeni.
0 komentari :
Objavi komentar