1. Musli doktora Birchera
Ovaj doručak izmislio je švicarski liječnik Maximillian Bircher, želeći poboljšati zdravlje svojih pacijenata. Smiješajte zob s bademima te sjemenkama suncokreta i bundeve, te ostavite preko noći da se natapaju u mlijeku. Ujutro dodajte jagode, borovnice, naribanu jabuku i prirodni jogurt. Ove prirodne musle bogate su vlaknima i antioksidantima, kao i zdravim mastima, te prijeko potrebnim kalcijem.
2. Poširana jaja sa špinatom
Spojite li poširana jaja s mladim špinatom, te prokuhanim grahom u kojeg niste stavili ni zrnce soli, dobit ćete sjajan prilog za tost od žitarica. Špinat će vašem organizmu pružiti beta-karoten, vitamin K i folnu kiselinu, dok će ga grah napuniti željezom, B-vitaminom i vlaknima.
3. Zobena kaša
Ako u finu kašu dodate bademovog mlijeka i pahuljica, te smrvite krušku ili bananu uz malo cimeta i meda, dobit ćete jelo bogato beta-glukanom, spojem koji uspješno snizuje razinu kolesterola u tijelu.
4. Gusti zeleni juice
Mikserom napravite gusti nektar od mladog špinata, peršina, celera, krastavca, jabuke, limuna i avokada. Popijete li ga, pojačat ćete svoju zalihu antioksidanata, a uz žlicu jestive alge spiruline, isto ćete napraviti s proteinima.
5. Šalica prirodnog jogurta
U duguljastoj čaši napravite red musli, organskog jogurta i bobica po želji. Na vrh dodajte zgnječene orahe i komadiće kokosova oraha. Jogurt je prepun korisnih bakterija koje će uravnotežiti vaš probavni sustav i ojačati njegovo zdravlje.
6. Zdravi tost
U dvije šnite integralnog kruha produžene svježine stavite avokado, pečeno jaje, rikolu i rajčicu. Jaja spadaju u najbolje namirinice za doručak, obzirom da vas opskrbljavaju proteinima, cinkom i željezom. Što se tiče vitamina E i beta-karotena, njega ćete naći u avokadu.
7. Voćni smoothie
Želite li brz, ali nutricionistički bogat smoothie, smiješajte organsko mlijeko sa zaleđenim malinama, bananom, palminim sjemenkama i dvije žlice fermentirane smeđe riđe. Osim što će zasititi vašu želju za slatkim kroz dan, ovaj će napitak proteinski ojačati vaše tijelo i kontrolirati šećer u krvi.
Spojite li poširana jaja s mladim špinatom, te prokuhanim grahom u kojeg niste stavili ni zrnce soli, dobit ćete sjajan prilog za tost od žitarica. Špinat će vašem organizmu pružiti beta-karoten, vitamin K i folnu kiselinu, dok će ga grah napuniti željezom, B-vitaminom i vlaknima.
3. Zobena kaša
Ako u finu kašu dodate bademovog mlijeka i pahuljica, te smrvite krušku ili bananu uz malo cimeta i meda, dobit ćete jelo bogato beta-glukanom, spojem koji uspješno snizuje razinu kolesterola u tijelu.
4. Gusti zeleni juice
Mikserom napravite gusti nektar od mladog špinata, peršina, celera, krastavca, jabuke, limuna i avokada. Popijete li ga, pojačat ćete svoju zalihu antioksidanata, a uz žlicu jestive alge spiruline, isto ćete napraviti s proteinima.
5. Šalica prirodnog jogurta
U duguljastoj čaši napravite red musli, organskog jogurta i bobica po želji. Na vrh dodajte zgnječene orahe i komadiće kokosova oraha. Jogurt je prepun korisnih bakterija koje će uravnotežiti vaš probavni sustav i ojačati njegovo zdravlje.
6. Zdravi tost
U dvije šnite integralnog kruha produžene svježine stavite avokado, pečeno jaje, rikolu i rajčicu. Jaja spadaju u najbolje namirinice za doručak, obzirom da vas opskrbljavaju proteinima, cinkom i željezom. Što se tiče vitamina E i beta-karotena, njega ćete naći u avokadu.
7. Voćni smoothie
Želite li brz, ali nutricionistički bogat smoothie, smiješajte organsko mlijeko sa zaleđenim malinama, bananom, palminim sjemenkama i dvije žlice fermentirane smeđe riđe. Osim što će zasititi vašu želju za slatkim kroz dan, ovaj će napitak proteinski ojačati vaše tijelo i kontrolirati šećer u krvi.
8. Prirodni musli
Ovu probiotsku škrinjicu s blagom otvorit ćete ako prirodne musli od sjemenki ojačate kivijem, bobicama i prirodnim jogurtom. Uz visoku razinu vlakana, ovo će vam jelo dati i puno antioksidanata.
9. Kaša od kvinoje
Imate li kvinoju, dodajte joj bademova mlijeka, narezanu jabuku, cimet, sjemenke suncokreta, te sve izmješajte u jogurtu od vanilije. Kvinoja je odlična zamjena za zob, jer ne sadrži gluten, a ima visoku razinu vlakana i proteina.
10. Umućena jaja na tostu
Napravite kajganu i poslužite je uz pečenu rajčicu i tost s velikim zrnima, uz dodatak lanenog ulja i avokada. Nećete biti gladni do ručka, a i srce će vam biti zahvalno na korisnim nutrijentima koje ćete uzeti.
Ovu probiotsku škrinjicu s blagom otvorit ćete ako prirodne musli od sjemenki ojačate kivijem, bobicama i prirodnim jogurtom. Uz visoku razinu vlakana, ovo će vam jelo dati i puno antioksidanata.
9. Kaša od kvinoje
Imate li kvinoju, dodajte joj bademova mlijeka, narezanu jabuku, cimet, sjemenke suncokreta, te sve izmješajte u jogurtu od vanilije. Kvinoja je odlična zamjena za zob, jer ne sadrži gluten, a ima visoku razinu vlakana i proteina.
10. Umućena jaja na tostu
Napravite kajganu i poslužite je uz pečenu rajčicu i tost s velikim zrnima, uz dodatak lanenog ulja i avokada. Nećete biti gladni do ručka, a i srce će vam biti zahvalno na korisnim nutrijentima koje ćete uzeti.
0 komentari :
Objavi komentar