· biskvit:
·
20 gkakaa
20 gkakaa
·
1 vrećicapraška za
pecivo
· 1 vrhom
žličicacimeta
150 gšećera
4jaja
2 dljogurta
1 dlulja
250 g
brašna(pola glatkog, pola oštrog)
jabučni sloj:
·
400 g naribanih jabuka
·
3 vrhom
pune žlice šećera
·
1/2
žličice cimeta
·
1 dljabučna
soka
·
1-2 žlice ruma
·
2 pune
žlice mljevena keksa
·
1 vrećica pudinga
okusa vanile
okusa vanile
puding krema:
·
300 gslatkog
vrhnja
·
400 mlmlijeka
·
4-5 punih
žlicašećera
·
2 vrećicepuding
praška s okusom slatkog vrhnja
Priprema:
Prvo pripremite začine:
jabučni začin : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.
puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.
jabučni začin : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.
puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.
Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno
jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje
dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt,
sjedinite sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3
dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm),
ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate
jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet
zapecite 10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko osjetite da vam je čvršća krema, teže
razmaziva, umiješajte u nju par žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja.
Pecite 15 min., dobro rashladite kolač, uživajte.
Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!
Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!
0 komentari :
Objavi komentar