Sastojci
·
Za biskvit:
·
5 jaja
·
120 g šećera
·
1 žličica
naribane limunove korice
·
120 g Oštrog
brašna Podravka
·
ulje za
premazivanje kalupa
·
Za puding:
·
1 Puding
vanilija
·
1 Puding
čokolada
·
80
g šećera
·
1 l mlijeka
·
150 g svježeg
bobičastog voća
Priprema:
Žumanjke i šećer dobro izmješajte električnom
mješalicom. Dodajte naribanu limunovu koricu, a zatim neprekidno mješajući
dodajte brašno. Na kraju lagano umješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
Lim za pečenje (40 cm x 30 cm) obložite masnim papirom
i premažite uljem ili maslacem. Na njega izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu,
poravnajte i pecite 10 do 15 minuta na 170 °C.
Kada se biskvit malo ohladi, izrežite krugove veličine
zdjelica za puding.
Prašak za puding od vanilije pomješajte s pola
količine šećera. Od 1/2 litre hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih
promješajte sa smjesom pudinga i šećera.
Ostatak mlijeka zakuhajte, odmaknite s vatre i dodajte
razmućeni prašak za puding te mješajući kuhajte 1 – 2 minute.
Zdjelice prije ulijevanja pudinga pažljivo položite
pod kut od 20 do 25 ° tako da ih nečim podložite. Najbolje je upotrijebiti
okrenuti lim za pečenje, pa oko njega na rub posložiti zdjelice. Vrući puding
ulijte u navlažene zdjelice i ostavite neka se malo ohladi.
Puding od čokolade pripremite prema uputi na vrećici.
Kad se puding dovoljno učvrstio, zdjelice stavite na ravnu podlogu i u njih
ulijte pripremljeni puding od čokolade.
Na njega položite izrezani biskvit i pustite neka se
ohladi u hladnjaku barem 2 sata.
0 komentari :
Objavi komentar