30. lipnja 2014.

Dvobojni desert s pudingom

Sastojci
  ·      Za biskvit:
  ·          5 jaja
  ·          120 g šećera
  ·          1 žličica naribane limunove korice
  ·          120 g Oštrog brašna Podravka 
  ·          ulje za premazivanje kalupa
  ·      Za puding:
  ·          1 Puding vanilija 
·         1 Puding čokolada
·           80 g šećera
·          1 l mlijeka
·          150 g svježeg bobičastog voća

Priprema:
Žumanjke i šećer dobro izmješajte električnom mješalicom. Dodajte naribanu limunovu koricu, a zatim neprekidno mješajući dodajte brašno. Na kraju lagano umješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.

Lim za pečenje (40 cm x 30 cm) obložite masnim papirom i premažite uljem ili maslacem. Na njega izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu, poravnajte i pecite 10 do 15 minuta na 170 °C.

Kada se biskvit malo ohladi, izrežite krugove veličine zdjelica za puding.

Prašak za puding od vanilije pomješajte s pola količine šećera. Od 1/2 litre hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih promješajte sa smjesom pudinga i šećera.

Ostatak mlijeka zakuhajte, odmaknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding te mješajući kuhajte 1 – 2 minute.

Zdjelice prije ulijevanja pudinga pažljivo položite pod kut od 20 do 25 ° tako da ih nečim podložite. Najbolje je upotrijebiti okrenuti lim za pečenje, pa oko njega na rub posložiti zdjelice. Vrući puding ulijte u navlažene zdjelice i ostavite neka se malo ohladi.

Puding od čokolade pripremite prema uputi na vrećici. Kad se puding dovoljno učvrstio, zdjelice stavite na ravnu podlogu i u njih ulijte pripremljeni puding od čokolade.

Na njega položite izrezani biskvit i pustite neka se ohladi u hladnjaku barem 2 sata.


0 komentari :

Objavi komentar