·
Za biskvit:
· 3 jogurta (3×180 g)
·
300 g
pšeničnog glatkog brašna tip 550
·
250 g šećera
·
120 ml ulja
·
25 g kakaa
·
2 žličice
sode
bikarbone
·
maslac za
premazivanje lima
·
Za glazuru:
·
150 g maslaca
·
150 g čokolade za
kuhanje
kuhanje
·
120 g šećera
· 120 ml mlijeka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu
miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno
premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu
natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku
smjesu.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti
i s bobičastim voćem po želji.
Savjet:
Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila
od svoje prijateljice. Često ga radim i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta
je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.
0 komentari :
Objavi komentar