30. lipnja 2014.

Crnac bez jaja

Sastojci



·      Za biskvit:


·          3 jogurta (3×180 g)
·          300 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
·          250 g šećera
·          120 ml ulja
·          25 g kakaa
·          2 žličice sode bikarbone
·          maslac za premazivanje lima
·      Za glazuru:
·          150 g maslaca
·          150 g čokolade za

kuhanje
·          120 g šećera


·          120 ml mlijeka


Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.

Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
Savjet:
Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila od svoje prijateljice. Često ga radim i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.

0 komentari :

Objavi komentar