30. lipnja 2014.

Vegetarijanski sladoled

Sastojci

  ·          100 g bobičastog voća (borovnice, ribizl…)
  ·          260 g očišćenih banana
  ·          2 Vanilin šećera Dolcela
  ·          50 g grožđica
  ·          150 ml sojinog mlijeka

Za ukrašavanje:
·          listići badema


Priprema:

Bobičasto voće dobro operite, a banane narežite na ploške. Dodajte vanilin šećer i sve usitnite u električnoj sjeckalici.

Mješavini dodajte grožđice i sojino mlijeko, te izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Stavite je u odgovarajuću posudu za zamrzavanje 4-5 sati.
Posluživanje:
Grabilicom za sladoled ili žlicom oblikujte kugle, pospite ih listićima badema i poslužite.
Savjet:
Prije oblikovanja kugli, slastičarsku grabilicu ili žlicu namočite u toploj vodi.



0 komentari :

Objavi komentar