Okrepljujuće i zdravo jelo od povrća i mesa jednako će pasati u svako godišnje doba.
1/2 JUNETINE
1/2 OVČETINE
1 GLAVICA KUPUSU (CCA 1 KG)
1 KG RAJČICA
1 KG PAPRIKE
1/2 KG LUKA
1/2 KG KRUMPIRA
3 MRKVE
LISTOVI OD 1 MANJEG CELERA
SVEŽNJIĆ PERŠINA
2 ŽLICE ULJA
2 ŽLIČICE SOLI, PAPAR PO UKUSU
Priprema:
Meso narezati na kockice. Na malo ulja zastakliti sav luk narezan na
kockice, pa kratko dinstati meso (kratko - samo dok meso ne izgubi
crvenu boju).
Dno lonca namastiti uljem, pa slagati po pola količine kupusa
narezanog na kocke (otprilike 2 x 2 cm), preko njega kolutiće
narezanu mrkvu, pa na velike kocke narezanu paprike, pa rajčicu
narezanu na četvrtine, potom krumpir također narezan na veće
kocke na kojeg se slože listovi celera (cijeli, kako bi se na kraju mogli
izvaditi iz gotovog jela) i na kraju meso. Drugu polovicu namirnica
složiti istim rasporedom.
Bez dodavanja vode, lonac se poklopi i kuha se na slaboj vatri, a kad
zavije, smanjiti vatru na najmanju moguću tako da sasvim lagano
krčka najmanje sat, do sat i pol vremena.
1/2 JUNETINE
1/2 OVČETINE
1 GLAVICA KUPUSU (CCA 1 KG)
1 KG RAJČICA
1 KG PAPRIKE
1/2 KG LUKA
1/2 KG KRUMPIRA
3 MRKVE
LISTOVI OD 1 MANJEG CELERA
SVEŽNJIĆ PERŠINA
2 ŽLICE ULJA
2 ŽLIČICE SOLI, PAPAR PO UKUSU
Priprema:
Meso narezati na kockice. Na malo ulja zastakliti sav luk narezan na
kockice, pa kratko dinstati meso (kratko - samo dok meso ne izgubi
crvenu boju).
Dno lonca namastiti uljem, pa slagati po pola količine kupusa
narezanog na kocke (otprilike 2 x 2 cm), preko njega kolutiće
narezanu mrkvu, pa na velike kocke narezanu paprike, pa rajčicu
narezanu na četvrtine, potom krumpir također narezan na veće
kocke na kojeg se slože listovi celera (cijeli, kako bi se na kraju mogli
izvaditi iz gotovog jela) i na kraju meso. Drugu polovicu namirnica
složiti istim rasporedom.
Bez dodavanja vode, lonac se poklopi i kuha se na slaboj vatri, a kad
zavije, smanjiti vatru na najmanju moguću tako da sasvim lagano
krčka najmanje sat, do sat i pol vremena.
0 komentari :
Objavi komentar