Fil:
Priprema:
U neku posudicu stavite kvasac, secer, 1 kasiku brasna i vodu.
Sve to dobro izmutite i pustite da nakvasa.
U vecu posudu stavite brasno, so i ulje.
Dodajte nakvasao kvasac i zamjesite fino tijesto.
Tijesto pustite da izraste.
Podjelite ga na 2 djela i oblikujte u loptice.
Razvite velicine tepsijice u kojoj cete pec.
Stavite ga u nauljenu tepsiju.
Poprskajte sa malo maslinovog ulja i preko tijesta rasporedite sitno sjeckanu salamu i feta sir.
Pospite sa persunom i origanom, pa razvite i drugi dio tijesta i prekrite fil.
Stisnite ivice ili podvrnite ispod, pa isjecite na kockice pripremljenu piticu.
Poprskajte sa malo maslinovog ulja i pecite
na 200C dok nedobije malo bojice.
Prekrite vlaznom krpom da malo omeksa, pa ponovo prodjite nozom po zasjecenim djelovima.
Istrgajte na kockice i servirajte tople zalogajcice (mini pizze).
Prijatno vam zelim!
0 komentari :
Objavi komentar