4. lipnja 2015.

Pitice sa mljevenim mesom

pite sa mlevenim mesom Pitice sa mljevenim mesom

















Sastojci za tijesto:
  • 500 gr. brasna
  • 250 ml. mlijeka
  • 2 kasike suhog kvasca
  • 1 zumanjak (bjelanjak sacuvajte)
  • 120 gr. otopljenog putera
  • 2 kasike ulja
  • so
Fil:
  • 250 gr. mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • so, biber i vegeta
Priprema:
U mlako mlijeko stavite kvasac i pustite da nakvasa.
Brasnu dodajte zumanjak, otopljen puter, so, ulje i nakvasao kvasac.
Zamjesite tijesto i pustite da izraste.
Dok tijesto izrasta isjecite sitno luk i proprzite.
Luku dodajte meso i zacine pa proprzite.
Fil maknite sa peci da se prohladi.
Kad je tijesto izraslo, istresite ga na pobrasnjenu povrsinu i podjelite na 4 djela.
Svaki dio oblikujte u strucu (valjak).
Rastanjite tijesto i pospite filom.
Izmutite bjelanjak i namazite preko svake pitice.
Pecite na 200 C dok pitice nebudu gotove.
Gotove pitice prekrite vlaznom krpom da malo opuste pa se posluzite.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar