Za premazivanje:
Pizza nadev:
U tanjuru izmesati kecap, narendanu salamu, origano i malo narendanog sira (ako nemate sir nemora onda da se stavi, nije neophodno). Od gore navedenih sastojaka umesiti testo kao i svako drugo dizano testo (prvo toplo mleko, kvasac, secer i sol. Zamesati i ostaviti desetak minuta, a potom u to dodati ulje, jaja i mesiti sa brasnom. Ostaviti pola sata da se dize testo pokriveno krpom. Testo potom podeliti na pola i od jedne polovine odseci manji deo. Taj deo ce nam trebati da ga stavimo na kraju u sredinu pogace. Najveci deo testa (1 DEO) podeliti na pet delova i premesiti ih u jufke svaki posebno. Potom svaku razviti oklagijom u krug velicine tepsije, svaka jufka se maze sa premazom, a na premaz po celoj kori namazati pizza nadev (poslednji ne) i slaze jedan na drugi (kao kada pravimo kroasane), zadnji malo vise razviti i podviti pod testo. Prebaciti u pleh i nozem zaseci na 8 delova, pa te delice dignuti gore. Isti postupak uraditi i sa 2 DELOM TESTA ( isto podeliti u pet delova, svaki premesiti u jufku i razviti, ali da bude manji da moze da stane u sredinu. Mazati svaki sa margarinom pa pizza nadevom, slagati jedno na drugo, opet poslednju netreba mazati. Prebaciti u sredinu isto zaseci na 8 delova, ali paziti gde se sece zato sto sledece latice moraju da dodju izmedju ovih prvih latica. Dignuti latice gore i u sredinu stavi onaj zadnji manji deo koji smo odsekli na pocetku,taj komad testa rastanjiti,namazati margarinom i pizza nadevom, uvije se u rolat i presece na pola. Dobiju se kao dva cveta i to se stavi u sredinu. Ostaviti da naraste, premazati jajetom i peci na 200 stepeni. Pecenu pogacu prekriti krpom i ostaviti
da se prohladi i omeksa, a potom je sluziti.
Prijatno!
Napomena:
Testo je kao i za standardnu pogacu cvet, samo sto sam ja pravila 1,5 meru testa i kore filovala nadevom od kecapa, rendane salame origana i malo rendanog sira.
0 komentari :
Objavi komentar