8. lipnja 2015.

Spinat pitice

Punjena peciva Spinat pitice

















Tijesto:
  • 1 krem sir (220 gr.)
  • 1 kasika putera
  • 400 gr. brasna
  • soli po zelji
  • 100 ml. kisele vode
Fil:
  • 1 glavica luka
  • zamrznut spinat
  • 100 gr. mladog sira
  • so i biber
  • 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto.
Zamotajte tijesto u vrecicu pa ostavite u frizider.
Luk sitno isjeckajte i proprzite na malo ulja.
Spinat ocjedite i dodajte luku.
Dodajte so i biber pa prodinstajte spinat.
Maknite sa peci, prohladite, dodajte sir pa izmjesajte.
Razvite tijesto (ne previse tanko).
Isjecite tijesto casom ili nekom vecom posudicom.
Na polovicu tijesta stavite fil, primotajte pa stisnite ivice viljuskom.
Izmutite jaje, premazite pitice i pospite nekim sjemenkama ako hocete.
Pecite na 400F-200C dok pitice ne dobiju finu boju.
Gotove pitice prekrite vlaznom krpom da omeksaju.
Prijatno!
Pecivo Spinat pitice                                   

0 komentari :

Objavi komentar