Fil:
Priprema:
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto.
Zamotajte tijesto u vrecicu pa ostavite u frizider.
Luk sitno isjeckajte i proprzite na malo ulja.
Spinat ocjedite i dodajte luku.
Dodajte so i biber pa prodinstajte spinat.
Maknite sa peci, prohladite, dodajte sir pa izmjesajte.
Razvite tijesto (ne previse tanko).
Isjecite tijesto casom ili nekom vecom posudicom.
Na polovicu tijesta stavite fil, primotajte pa stisnite ivice viljuskom.
Izmutite jaje, premazite pitice i pospite nekim sjemenkama ako hocete.
Pecite na 400F-200C dok pitice ne dobiju finu boju.
Gotove pitice prekrite vlaznom krpom da omeksaju.
Zamotajte tijesto u vrecicu pa ostavite u frizider.
Luk sitno isjeckajte i proprzite na malo ulja.
Spinat ocjedite i dodajte luku.
Dodajte so i biber pa prodinstajte spinat.
Maknite sa peci, prohladite, dodajte sir pa izmjesajte.
Razvite tijesto (ne previse tanko).
Isjecite tijesto casom ili nekom vecom posudicom.
Na polovicu tijesta stavite fil, primotajte pa stisnite ivice viljuskom.
Izmutite jaje, premazite pitice i pospite nekim sjemenkama ako hocete.
Pecite na 400F-200C dok pitice ne dobiju finu boju.
Gotove pitice prekrite vlaznom krpom da omeksaju.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar