9. lipnja 2015.

Japrak-sarmice u lišću od groždja

Japrak Japrak sarmice u lišću od groždja
















Sastojci i priprema:
Sarmice od mesa i sira u lišću od groždža jednako su mi drage, a sad je baš vrijeme za to dok je list mlad.
Možda ja stavljam i nešto vise od sastojaka koji drugi ne koriste ali jednostavno žao mi je ne upotrijebiti ono što priroda daje i meni budu super, a vi izbacite ono što vam se ne dopada.
Sastojci:
  • 5oo grama mljevenog mesa
  • jedna glavica luka
  • 6 kašika riže
  • malo persunovog lista
  • 1 mrkvica
  • 1 paradajz
  • začini
  • masnoća
Način pripreme: 
U meso stavite sitno isjeckanu glavicu luka, rižu, izrendanu mrkvu, peršunov list, oguljen i izrendan paradajz i začine. Prethodno obarite list, isperite ga hladnom vodom i sarmice motajte od pripremljene smjese. Poredajte ih u šerpu, stavite masnoću, malo vegete i zalijte vodom. Kad prokuhaju, smanjite na najmanju temperaturu neka se polako skuhaju. Pri služenju možete ih politi kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.
Japrakk Japrak sarmice u lišću od groždjaPrijatno!                                                                           

0 komentari :

Objavi komentar