Sarmice od mesa i sira u lišću od groždža jednako su mi drage, a sad
je baš vrijeme za to dok je list mlad.
Možda ja stavljam i nešto vise od sastojaka koji drugi ne koriste ali jednostavno žao mi je ne upotrijebiti ono što priroda daje i meni budu super, a vi izbacite ono što vam se ne dopada.
Sastojci:
Način pripreme:
U meso stavite sitno isjeckanu glavicu luka, rižu, izrendanu mrkvu, peršunov list, oguljen i izrendan paradajz i začine. Prethodno obarite list, isperite ga hladnom vodom i sarmice motajte od pripremljene smjese. Poredajte ih u šerpu, stavite masnoću, malo vegete i zalijte vodom. Kad prokuhaju, smanjite na najmanju temperaturu neka se polako skuhaju. Pri služenju možete ih politi kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.
U meso stavite sitno isjeckanu glavicu luka, rižu, izrendanu mrkvu, peršunov list, oguljen i izrendan paradajz i začine. Prethodno obarite list, isperite ga hladnom vodom i sarmice motajte od pripremljene smjese. Poredajte ih u šerpu, stavite masnoću, malo vegete i zalijte vodom. Kad prokuhaju, smanjite na najmanju temperaturu neka se polako skuhaju. Pri služenju možete ih politi kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.
0 komentari :
Objavi komentar