8. lipnja 2015.

Slatki kruh

Slatki kruh Slatki kruh





















Sastojci:
  • 700 gr. brasna
  • 2 kasike suhog kvasca
  • 100 ml. vode
  • 300 ml. mlijeka
  • 100 gr. secera
  • 100 gr. otopljenog putera
  • prstohvat soli
  • 100 gr. komadica cokolade
  • 100 gr. sjeckani oraha
Kvasac izmutite sa vodom i pustite da nakvasa.
U vecu posudu stavite mlijeko, secer, so i otopljen puter.
Dodajte polovicu brasna pa zamjesite fino tijesto.
Dodajte cokoladu i orahe pa ponovo izmjesajte.
Dodajte ostatak brasna i nakvasal kvasac pa zamjesite fino tijesto.
Posudu namazite uljem, u nju stavite tijesto, prekrite i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu ali nemojte ponovo mjesit.
Rastanjite rukom ili oklagiom pa zamotajte u rolnu.
Stavite u nauljenu tepsiju i pustite da izraste.
Pecite na 350F-180C dok kruh ne bude gotov.
Gotov kruh namazite puterom, prohladite pa pospite secerom u prahu.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar