3. lipnja 2015.

Panama torta

ppppppp Panama tortaKore:
  • 8 zumanjaka
  • 2oo grama secera
  • 4o grama cokolade
  • 16o grama badema
  • 8o grama brasna
  • 8 bjelanjaka
Umutite zumanjke sa secerom, dodati otopljenu cokoladu, mljevene bademe, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaca. Koru peci u plehu u koji stavite pek papir oko 2o minuta na 18o stepeni. Kad se kora potpuno ohladi isjecite je na tri dijela.
Krema:
  • 4 jaja
  • 15o grama secera
  • 15o grama cokolade
  • 25o grama maslaca
  • 3 kasike ruma
Umutite jaja sa secerom, sad ih zagrijete u teflon tavi, dodate cokoladu i kad se krema ujednaci skinite je sa sporeta da se potpuno ohladi. Kremi dodajte rum i umuceni maslac. Podjelite je na dva dijela i stavite izmedju kora.
Glazura:
  • 100 grama cokolade
  • 80 grama margarina
  • 2-3 kapi ulja
Istopite margarin do vrenja, skinete ga sa ringle, dodate cokoladu i ulje i mjesate dok ne dobijete glatku glazuru, prelijete je preko torte.
Prijatno!
Torta Panama Panama torta



Related Posts:

  • Panama torta Kore: 8 zumanjaka 2oo grama secera 4o grama cokolade 16o grama badema 8o grama brasna 8 bjelanjaka Umutite zumanjke sa secerom, dodati otopljenu cokoladu, mljevene bademe, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaca. Koru pec… Read More

0 komentari :

Objavi komentar