Priprema:
U deo brašna dodati izmrvljen kvasac, malo šećera i mlaku vodu, da uskisne na toplom mestu.
U preostalo brašno dodati izmućeno jaje, so, uskisli kvasac i uz dolivanje preostale vode, umesiti testo, mekše nego za hleb. 10 minuta ga lupati varjačom, dok se ne počne odvajati od zidova posude. Pokriti testo i ostaviti ga na toplom da kisne. Posle 10 minuta, još jednom izlupati testo, par puta i ostaviti ga da stoji dok ne stigne do ruba posude.
Zatim zagrejati ulje u dubljem sudu, manjeg prečnika (da stane jedna mekika, kako bi bila šupljikavija i manje masna).
Kad se ulje ugreje, smanjiti na srednju temperaturu i početi sa prženjem, tako da se ruke ovlaže vodom, zahvati testo i razvlači prstima i spušta u toplo ulje. Pržiti ih 3- 4 minuta sa obe strane.
Dobar tek!
Napomene: Služiti sa jogurtom, kiselim vrhnjem, kefirom ili mlekom.
U preostalo brašno dodati izmućeno jaje, so, uskisli kvasac i uz dolivanje preostale vode, umesiti testo, mekše nego za hleb. 10 minuta ga lupati varjačom, dok se ne počne odvajati od zidova posude. Pokriti testo i ostaviti ga na toplom da kisne. Posle 10 minuta, još jednom izlupati testo, par puta i ostaviti ga da stoji dok ne stigne do ruba posude.
Zatim zagrejati ulje u dubljem sudu, manjeg prečnika (da stane jedna mekika, kako bi bila šupljikavija i manje masna).
Kad se ulje ugreje, smanjiti na srednju temperaturu i početi sa prženjem, tako da se ruke ovlaže vodom, zahvati testo i razvlači prstima i spušta u toplo ulje. Pržiti ih 3- 4 minuta sa obe strane.
Dobar tek!
Napomene: Služiti sa jogurtom, kiselim vrhnjem, kefirom ili mlekom.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar