Sirup:
Fil:
Glazura:
Priprema:
Umutiti sneg od belanca, dodati secer, zatim zumanca, prasak za pecivo pomesano sa brasnom i na kraju kakao.
Sipati u podmazan pleh srednjih dimenzija i peci na 180 C oko 20 minuta.
Kada je gotovo ostaviti da se hladi i spremiti sirup.
Zagrejati vodu, dodati secer i pustiti da vri nekoliko minuta.
Hladnu koru preliti vrucim sirupom.
Sjediniti secer, vanilin secer, brasno, gustin i postepeno uz stalno mesanje sipati hladno mleko.
Sve to staviti na vatru, kuvati dok ne zgusne uz stalno mesanje, a onda dobro ohladiti.
Penasto umutiti margarin sobne temperature, dodati secer u prahu, a onda i ohladjen fil.
Dobro sjediniti dok masa ne postane penasta, pa sipati preko kore i lepo nozem rasporediti.
Odozgo kolac preliti glazurom od cokolade, ostaviti na hladnom da se dobro stegne pa seci kocke.
Sipati u podmazan pleh srednjih dimenzija i peci na 180 C oko 20 minuta.
Kada je gotovo ostaviti da se hladi i spremiti sirup.
Zagrejati vodu, dodati secer i pustiti da vri nekoliko minuta.
Hladnu koru preliti vrucim sirupom.
Sjediniti secer, vanilin secer, brasno, gustin i postepeno uz stalno mesanje sipati hladno mleko.
Sve to staviti na vatru, kuvati dok ne zgusne uz stalno mesanje, a onda dobro ohladiti.
Penasto umutiti margarin sobne temperature, dodati secer u prahu, a onda i ohladjen fil.
Dobro sjediniti dok masa ne postane penasta, pa sipati preko kore i lepo nozem rasporediti.
Odozgo kolac preliti glazurom od cokolade, ostaviti na hladnom da se dobro stegne pa seci kocke.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar