14. lipnja 2015.

Pecene oblatne sa kafom

oblande sa kafom Pecene oblatne sa kafom
















Sastojci za pecenu smesu: 
Predivne oblande sa kafom po receptu od Mubera Lemic Zivojevic.
  • 2 velika lista oblatne
  • 5 jaja
  • 200 gr sitnog secera
  • 200 gr mlevenih orasa
  • 1 puna velika kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo
Sastojci za fil:
  • 200 gr margarina
  • 200 gr secera u prahu
  • 1 soljica kuvane crne kafe (oko 80 ml)
  • 3 rebra cokolade za kuhanje
  • 1 zumanjak umucen
Priprema:
Od 5 jaja odvojiti belanca i zumanca. Ulupati belanjke pa dodati 200 gr sitnog secera i nastaviti jos mutiti. Izmiksati dobro zumanca. U belanjke dodati zumanjca, 200 gr mljevenih oraha, 1 punu kasiku brasna i 1 prasak za pecivo. Polako sve promesati i istresti sve na jednu oblatnu. Staviti peci na 180 stepeni da se lagano pece.
Fil:
200 gr margarina dobro izraditi sa 200 gr secera u prahu. Skuhati jednu soljicu jake crne kafe i unutra staviti 3 rebra cokolade da se otopi, dodati jedan razmucen zumanjak i sipati u vrelu kafu sa cokoladom.
Kad se kafa malo ohladila umesati je u smesu od margarina i secera, pa sve dobro izraditi. Premazati fil preko pecene oblatne.
Gore staviti drugu oblatnu, glatka strana gore.
Preliti sa glazurom od cokolade gde se 150 gr cokolade, 3 kasike vode 1 kasika secera, 60 gr margarina na tihoj vatri otopi. Preliti ovu glazuru preko oblatne i ostaviti da se stegne i ohladi.
Oblatne seci u trokute, prije stavljanja glazure stavite na oblatnu neki teret i ostavite da se ohladi.
Prijatno!

Related Posts:

  • Pecene oblatne sa kafom Sastojci za pecenu smesu:  Predivne oblande sa kafom po receptu od Mubera Lemic Zivojevic. 2 velika lista oblatne 5 jaja 200 gr sitnog secera 200 gr (adsbygoogle = window.adsbygoog… Read More

0 komentari :

Objavi komentar