3. lipnja 2015.

Brza strudla

brza strudla Brza strudlaSastojci:
  • 1 list lisnatog tijesta
  • 2 jaja
  • 100 g grožđica
  • 5-6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 kašika mljevene plazme
  • 7-8 kašika mljevenih oraha
  • šećer u prahu-za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, mljeveni keks i orahe, te grožđice koje su bile potopljene u rumu ili mlijeku.
Sve dobro sjediniti. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati lisnato tijesto, pa premazati filom.
Krajeve lisnatog premazati sa malo vode ili mlijeka.
Zarolati, pa staviti u duguljasti kalup za kolače, obložen folijom.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C i peći oko 25 minuta.
Pečenu štrudlu prohladiti, pa rezati na parčad.Posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Prijatno!

Related Posts:

  • Brza strudla Sastojci: 1 list lisnatog tijesta 2 jaja 100 g grožđica 5-6 kašika šećera 1 vanilin šećer 6 kašika mljevene plazme 7-8 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kašika mljevenih oraha šećer u prahu-za posipanj… Read More

0 komentari :

Objavi komentar