1. lipnja 2015.

Bagels

bagels peciva Bagels


















Sastojci:
  • 2 ipo solje tople vode (solje od 200 ml)
  • 2 kasike suhog kvasca
  • mala kasikica secera
  • 100 ml. meda
  • 100 ml. maslinovog ulja
  • 100 gr. mlijeka u prahu
  • 2 kasike soli
  • 5 solji brasna
Premazivanje:
  • 1 jaje
  • 2 kasike vode
  • susam za posipanje
Priprema:
U pola solje vode izmutite kvasac i secer pa pustite da nakvasa.
U vecu posudu stavite brasno i u njemu napravite udubljenje.
Brasnu dodajte so, med, mlijeko u prahu, maslinovo ulje, vodu i nakvaal kvasac.
Zamjesite cvrsce tijesto i pustite da izraste.
Dva tri puta tijesto primjesite i pustite da ponovo izraste.
Kad je treci put izraslo podjelite na 6 djelova.
Svaki dio oblikujte u lopticu, prekrite krpom i ostavite desetak minuta da tijesto odmori.
U sredinu loptice napravite rupu i sirite dlanovima, napravite ovalan oblik i redajte u nauljenu tepsiju.
Izmutite jaje i vodu pa premazite svaki begels.
Pospite susamom i pecite na 180 C dok begels nedobiju finu boju.
Gotove begels prekrite vlaznom krpom da malo omeksaju pa ih spakujte u vrecicu.
Servirajte sa cim zelite kao i svaki drugi kruh.
Prijatno!

Related Posts:

  • Bagels Sastojci: 2 ipo solje tople vode (solje od (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml) 2 kasike suhog kvasca mala kasikica secera 100 ml. meda 100 ml. maslinovog ulja… Read More

0 komentari :

Objavi komentar