Premazivanje:
Priprema:
U pola solje vode izmutite kvasac i secer pa pustite da nakvasa.
U vecu posudu stavite brasno i u njemu napravite udubljenje.
Brasnu dodajte so, med, mlijeko u prahu, maslinovo ulje, vodu i nakvaal kvasac.
Zamjesite cvrsce tijesto i pustite da izraste.
Dva tri puta tijesto primjesite i pustite da ponovo izraste.
Kad je treci put izraslo podjelite na 6 djelova.
Svaki dio oblikujte u lopticu, prekrite krpom i ostavite desetak minuta da tijesto odmori.
U sredinu loptice napravite rupu i sirite dlanovima, napravite ovalan oblik i redajte u nauljenu tepsiju.
Izmutite
jaje i vodu pa premazite svaki begels.
Pospite susamom i pecite na 180 C dok begels nedobiju finu boju.
Gotove begels prekrite vlaznom krpom da malo omeksaju pa ih spakujte u vrecicu.
Servirajte sa cim zelite kao i svaki drugi kruh.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar