Bjelanjke dobro umutiti, dodati secer, nastaviti mutiti. Na kraju lagano umjesati brasno. Rernu zagrijati na 170 C. Tučene bjelanjke sam namazala na papir za pečenje koji je bio na plehu i po njima posula drobljene lješnjake. Peci tj. vise susiti koru dok ne porumeni blago po povrsiti. Pecenu koru premazati sa Nutellom.
Žuta krema:
Žumanjke umutite dobro sa secerom i vanilin secerom. Puding i brasno sjedinite u maloj posudi sa soljom mlijeka. 1/2 l mlijeka stavite da kuha pa u njemu skuhajte uz stalno miješanje umućene žumanjke i puding. Temperaturu sporeta smanjite i lagano mijesajte da se dobije gusta smijesa. Smijesu ohladiti. Maslac i secer u prahu pjenasto umutiti pa dodati ohladjenoj kuvanoj smijesi. Sve dobro umiksati.
Filovanje:
Biskvit premazati polovinom žute kreme, potom na žutu kremu poredjati Turski keks namocen u kakao mlijeko, potom preko keksa staviti ostatak od žute kreme. Na žutu kremu ide:
Mascarpone i Nutellu sam dobro promiješala te namazala i to je to … Jako fine i ukusne kocke!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar