1. lipnja 2015.

Bomba kocke

bomba kocke turski keks1 Bomba kocke
























Biskvit:
  • 10 dkg lješnjaka
  • 3 bjelanjaka
  • 3 velike žlice šećera
  • 3 velike  žlice brašna
Bjelanjke dobro umutiti, dodati secer, nastaviti mutiti. Na kraju lagano umjesati brasno. Rernu zagrijati na 170 C. Tučene bjelanjke sam namazala na papir za pečenje koji je bio na plehu i po njima posula drobljene lješnjake. Peci tj. vise susiti koru dok ne porumeni blago po povrsiti. Pecenu koru premazati sa Nutellom.
Žuta krema:
  • 3 žumanjka
  • 6 dkg šećera
  • 1 vanil puding okus burbon
  • 1 velika žlica brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 1 vanil šećer
  • 10 dkg margarina za kreme ili maslac
  • 5 dkg šećera u prahu
Žumanjke umutite dobro sa secerom i vanilin secerom. Puding i brasno sjedinite u maloj posudi sa soljom mlijeka. 1/2 l mlijeka stavite da kuha pa u njemu skuhajte uz stalno miješanje umućene žumanjke i puding. Temperaturu sporeta smanjite i lagano mijesajte da se dobije gusta smijesa. Smijesu ohladiti. Maslac i secer u prahu pjenasto umutiti pa dodati ohladjenoj kuvanoj smijesi. Sve dobro umiksati.
Filovanje:
Biskvit premazati polovinom žute kreme, potom na žutu kremu poredjati Turski keks namocen u kakao mlijeko, potom preko keksa staviti ostatak od žute kreme. Na žutu kremu ide:
  • 20 dag maskarponea
  • pola tegle nutelle
Mascarpone i Nutellu sam dobro promiješala te namazala i to je to … Jako fine i ukusne kocke!
Prijatno!
kolac sa turskim keksom Bomba kocke



Related Posts:

  • Bomba kocke Biskvit: 10 dkg lješnjaka 3 bjelanjaka 3 velike žlice šećera 3 velike  žlice brašna Bjelanjke dobro umutiti, dodati secer, nastaviti mutiti. Na kraju lagano umjesati … Read More

0 komentari :

Objavi komentar