Nadev:
Za premazivanje:
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo, pa ga ostaviti 1/2 h u frižider. Testo podeliti na dva dela. Jedan deo, razviti oklagijom približno obliku tepsije )đuvečara=, koja je prethodno namazana margarinom i posuta brašnom. Testo prstima podići po rubovima tepsije.
Sjediniti sir, žumanjke, kiselu pavlaku. Posoliti )ako sir nije dovoljno slan=, pa dodati gustin, sjedinjen sa praškom za pecivo. Dobro umutiti. Zatim pažljivo umešati prethodno ulupane belanjke u čvrst sneg. Umešati ih varjačom. Fil staviti preko testa. Preko fila staviti drugu polovinu testa, koje je razvijeno oklagijom i isečeno u trake. Trake se slažu preko fila u obliku rešetke. Zatim umutiti žumanjak sa mlekom, pa premazati trake. Peći na 180 C, oko 40 minuta. Pečenu pitu ostaviti 5-6 minuta, da odmori, pa seći na komade.
Napomene Nadev može biti i sir, kojem su dodane sečene masline.
Nadev može biti i sa zaslađenim sirom, kojem je dodano razno voće, pa je pita u slatkoj varijanti.
Sjediniti sir, žumanjke, kiselu pavlaku. Posoliti )ako sir nije dovoljno slan=, pa dodati gustin, sjedinjen sa praškom za pecivo. Dobro umutiti. Zatim pažljivo umešati prethodno ulupane belanjke u čvrst sneg. Umešati ih varjačom. Fil staviti preko testa. Preko fila staviti drugu polovinu testa, koje je razvijeno oklagijom i isečeno u trake. Trake se slažu preko fila u obliku rešetke. Zatim umutiti žumanjak sa mlekom, pa premazati trake. Peći na 180 C, oko 40 minuta. Pečenu pitu ostaviti 5-6 minuta, da odmori, pa seći na komade.
Napomene Nadev može biti i sir, kojem su dodane sečene masline.
Nadev može biti i sa zaslađenim sirom, kojem je dodano razno voće, pa je pita u slatkoj varijanti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar