Za nadjev:
Priprema:
Maslac sobne temperature pjenasto izmutiti sa zumancima, secerom i vanil secerom. Brasno, bademe, koricu limuna i prasak za pecivo izmijesati pa po malo dodavati u maslac sa zumancima i zamijesiti tijesto. Oko 2 trecine staviti na pola sata u frizider a 1 trecinu u zamrzivac..Nakon toga razvaljati tijesto iz frizidera na velicinu tepsije…Bjelanca umutiti sa limunovim sokom uz
postepeno dodavanje secera i vanil secera u cvrst snijeg..Prah za puding pomijesati sa uljem pa lagano umijesati u snijeg od bjelanaca..Nadjev preliti preko tijesta koje smo vec razvaljali..Po nadjevu poredati voce (kolicina i vrsta su individualni)..Tijesto koje je bilo u zamrzivacu naribati preko voca i sve peci na 200 C prvih 10 minuta a zatim nastaviti na 180 C jos oko 20 minuta..Ohladiti, posuti sa secerom u prahu i posluziti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar