28. svibnja 2015.

Kis sa piletinom i prazilukom

kis sa piletinom i prazilukom Kis sa piletinom i prazilukomSastojci za testo:
  • 400 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašika ulja
  • 2 dl tople vode
  • 1 jaje za premazivanje
  • malo susama po zelji
Sastojci za fil:
  • 300 g kuvanog pilećeg mesa
  • 1 praziluk
  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 jaja
  • malo začina, soli i bibera
Priprema:
Razmutiti kvasac u pola solje tople vode sa malo brašna. Zamesiti testo kao za pizzu, pokriti i ostaviti da odmara 20 minuta. Pripremiti nadev, na malo ulja prodinstati sitno seckani paziluk. Pileće meso skuvati i odvojiti od kostiju, sitno naseckati na kockice i pomesati sa lukom. Začiniti po ukusu sa malo soli, bibera i začina. Testo rasklagijati u obliku kruga, nesto većeg nego što je tepsija u kojoj će se peći, pa višak testa prebaciti preko ivice tepsije. Pripremljeni nadev rasporediti preko sredine kore i sve preliti sa umućenom pavlakom i jajima. Ivice testa koje vire preko kalupa, iseći, napraviti trakice pa naizmenicno koso preklapati, (kao ogradu) Pre pečenja, testo koje smo stavili odozgo premazati umućenim jajetom, posuti susamom i sve staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peci na 200 C oko 30 minuta dok lepo ne porumeni.
Prijatno!

Related Posts:

  • Kis sa piletinom i prazilukom Sastojci za testo: 400 g brašna 20 g kvasca 1 kašičica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); soli 5 kašika ulja 2 dl tople vode 1 jaje za premazivanje malo susama po zelji Sastojci za fil: 300 g kuvanog… Read More

0 komentari :

Objavi komentar