11. svibnja 2015.

Slane kuce

Slano pecivo u obliku kuce Slane kuceTesto:
  • 4 dcl mleka
  • 2 dcl vode
  • 1 kasika supena secera
  • 1,5 supena kasika soli
  • 1 kvasac
  • Brasna ide oko 1,100-1,200 gr
  • 1 prasak za pecivo
Priprema:
Mleko i vodu ugrejati pa pomesati sa ostalim sastojcima i ostaviti desetak minuta. Onda u to dodati 1 dcl jogurta, 2 dcl ulja ugrejati pa ga naizmence polako dodavati dok se bude mesilo testo sa brasnom. Brasna ide oko 1,100-1,200 gr a brasno se pre toga izmesa sa 1 praskom za pecivo. Umesiti testo i ostaviti da naraste. Kada testo naraste, istresti ga na stol pa podeliti na jufke velicine sake, svaku jufkicu razviti u velicinu tanjirica za kafu i da bude prst debljine a moze i vise. Nozem zaseci sa leve i desne strane usi, staviti dva zrna bibera za oci i iseckati kobasicu na male kockice i to staviti za njuskicu. Poslagati u tepsiju da narastu premazati jajetom i peci na 200 stepeni. Kada se ispeku preseci ih na pola i napraviti sendvice da salamom, kobasicom, sirom….
Prijatno!
Pecivo razni oblici Slane kuce

Related Posts:

  • Slane kuce Testo: 4 dcl mleka 2 dcl vode 1 kasika supena secera 1,5 supena kasika soli 1 kvasac Brasna ide oko 1,100-1,200 gr 1 prasak za pecivo Priprema: Mleko i vodu ugrejati pa pomesati sa ostalim sastojcima i ostaviti desetak … Read More

0 komentari :

Objavi komentar