Sastojci:
Pohovanje:
Priprema:
Sitno isjecite luk i mrkvu pa proprzite na malo ulja.
Luku dodajte meso i zacine, sve to izmjesajte i proprzite.
Podlite sa malo vode i prokrckajte.
Dodajte grasak, paradajz sos, jos alo soli i bibera i krckajte oko 30 minuta.
Ako treba jos malo vode dodajte da nebi zagorilo.
Gotovom sosu dodajte sir i jaje pa izmjesajte i drzite na peci dok se jaje ne ispece.
Maknite sa peci da se prohladi.
Rizu skuhajte u litar ipo slane vode.
Prohladite pa od rize pravite loptice.
U loptici napravi udubljenje i napuni pripremljenim sosom.
Preko sosa pospite jos rize pa oblikujte loptu.
Riza se lijepi pa sam morala kvasit ruke.
Kad oblikujete lopte, izmutite jaja sa malo soli.
U jednu posudu stavite brasno u drugu prezlu.
Ulje stavite da se grije (malo vise ulja kao za krofne).
Lopte od rize uvaljajte
u brasno, u izmucena jaja, uvaljajte u prezlu pa przite u dubokom ulju.
Servirajte sa sosom kojim se punili loptice.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar