Nadjev:
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Jabuke pomješajte sa šećerom i orasima te im lagano dodajte snijeg od bjelanjaka. Nafilujte.
Priprema Od svega umjesim prhko tijesto (ako vam je pretvrdo ili premekano dodajte još malo vrhnja ili brašna). Razdijelim tijesto na pola i jedan dio razvaljam u tepsiju veličine lima od peći. Po tom dijelu stavim nadjev i preko njega preostali dio tijesta. Tijesto po želji razvaljajte na pek papiru sa prozirnom folijom preko njega pa sve skupa stavite u lim (naravno- maknite prozirnu foliju) ili ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa ga oklagijom premacite na lim.
Napomene: Uz jabuke sam dodala otopljenu čokoladu i nasjeckane lješnjake.
Priprema Od svega umjesim prhko tijesto (ako vam je pretvrdo ili premekano dodajte još malo vrhnja ili brašna). Razdijelim tijesto na pola i jedan dio razvaljam u tepsiju veličine lima od peći. Po tom dijelu stavim nadjev i preko njega preostali dio tijesta. Tijesto po želji razvaljajte na pek papiru sa prozirnom folijom preko njega pa sve skupa stavite u lim (naravno- maknite prozirnu foliju) ili ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa ga oklagijom premacite na lim.
Napomene: Uz jabuke sam dodala otopljenu čokoladu i nasjeckane lješnjake.
Recept je sa bloga torta-pinjur-pjat i jako sam zahvalna na ovako divnom receptu i vise nego ukusnom, pozdrav!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar