31. svibnja 2015.

Mirisna pita sa jabukama, čokoladom i lješnjacima

Pita Mirisna pita sa jabukama, čokoladom i lješnjacima

















Sastojci za tijesto:
  • 40-45 dkg mekog brašna
  • prstohvat soli
  • 17 dkg masti (domaće svinjske)
  • 17 dkg šećera
  • 2 žumanjka
  • 2-3 jušne žlice kiselog vrhnja
  • 1 prašak za pecivo
  • pola male čašice rakije
Nadjev:
  • cca 4-5 jabuka- krupno naribanih
  • 2 bjelanjka
  • 2-3 žlice šećera
  • krupnije mljevenih oraha- otprilike 7-8 žlica
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Jabuke pomješajte sa šećerom i orasima te im lagano dodajte snijeg od bjelanjaka. Nafilujte.
Priprema Od svega umjesim prhko tijesto (ako vam je pretvrdo ili premekano dodajte još malo vrhnja ili brašna). Razdijelim tijesto na pola i jedan dio razvaljam u tepsiju veličine lima od peći. Po tom dijelu stavim nadjev i preko njega preostali dio tijesta. Tijesto po želji razvaljajte na pek papiru sa prozirnom folijom preko njega pa sve skupa stavite u lim (naravno- maknite prozirnu foliju) ili ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa ga oklagijom premacite na lim.
Napomene: Uz jabuke sam dodala otopljenu čokoladu i nasjeckane lješnjake.
Recept je sa bloga torta-pinjur-pjat i jako sam zahvalna na ovako divnom receptu i vise nego ukusnom, pozdrav!
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar