Sastojci:
- Krompir
- jaje
- prstohvat soli
- brašno
- ulje i prezla
Po volji mak, orasi, kristal šećer i cimet, džem, kiselo vrhnje.
Priprema:
Skuvati krompir (količina zavisi od toga koliko želite da dobijete
testa) i od njega napraviti pire. Tom pireu dodati jedno izmućeno jaje,
prstohvat soli i brašno. Umesiti testo, tako da ne bude lepljivo za
ruke. Od testa otkidati komadiće i među dlanovima praviti valjčiće,
željene dužine. Zatim ih skuvati u malo posoljenoj vodi. Kad isplivaju
na površinu, vaditi ih u cediljku. Zatim zagrejati ulje, dodati prezlu,
propržiti ju malo. Potom šufnudle staviti na prezle i protresajući
tiganj, obložiti ih sa svih strana prezlom.
Dakle, testo slično kao za knedle.
Možete ih jesti sa kiselim vrhnjem, pekmezom, džemom ili samo sa mešavinom cimeta i kristal šećera.
Ja ih najviše volim sa cimetom i šećerom.
Prijatno!
Related Posts:
Rolada sa dekoriranim biskvitom: kuVarijacije
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ŠARE NA ROLADI:
1 bjelanjak
30 gr šećera
40 gr brašna
20 gr omekšalog maslaca
BISKVIT:
4 jaja
½ šalice šećera
60 gr otopljenog maslaca
½ šalice brašna
¼ šalic… Read More
Ledeni čokoladni kolač
Normal
0
21
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
POTREBNO JE:
100 g čokolade z… Read More
Čokolada u četiri boje
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
POTREBNO JE:
ZA KORU: 3 jaja, 150 g čokolade, 60 g maslaca, 4 kašike šećera, 1 kašika brašna.ZA
FIL: 500 g maskarponea, 2 kašike šećera, 5 dl slatke pavlake, 100 … Read More
Kesten kocke
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
BISKVIT:
4 jaja
4 žlice šećera
2 žlice brašna
2 žlice gustina
2 dcl mlijeka
1 žlica instant kave
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
FI… Read More
Medenjaci sa mirisnim dodatkom
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SASTOJCI KOJE ĆETE KORISTITI
TIJESTO:500 gr brašna3 jaja150 gr šećera150 gr meda40 gr margarina1 vrećica Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake&n… Read More
0 komentari :
Objavi komentar