1. veljače 2015.

Šufnudle

Šnufudle ŠufnudleSastojci:
  • Krompir
  • jaje


  • prstohvat soli
  • brašno
  • ulje i prezla
Po volji mak, orasi, kristal šećer i cimet, džem, kiselo vrhnje.
Priprema:
Skuvati krompir (količina zavisi od toga koliko želite da dobijete testa) i od njega napraviti pire. Tom pireu dodati jedno izmućeno jaje, prstohvat soli i brašno. Umesiti testo, tako da ne bude lepljivo za ruke. Od testa otkidati komadiće i među dlanovima praviti valjčiće, željene dužine. Zatim ih skuvati u malo posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu, vaditi ih u cediljku. Zatim zagrejati ulje, dodati prezlu, propržiti ju malo. Potom šufnudle staviti na prezle i protresajući tiganj, obložiti ih sa svih strana prezlom.
Dakle, testo slično kao za knedle.


Možete ih jesti sa kiselim vrhnjem, pekmezom, džemom ili samo sa mešavinom cimeta i kristal šećera.
Ja ih najviše volim sa cimetom i šećerom.

Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar