Sastojci:
- 400 g krompira
- 4
mlada luka
- 1 jaje
- 1 velika kašika hrena s vrhnjem
- peršunov list
- začin od sušenog povrća
- so
- biber
- ulje za prženje
- 1-2 kašike brašna
Način pripreme:
Krompire ogulite, operite i naribajte. ostavite da se ocjede.
Očistite i nasjeckajte mladi luk. Operite i nasjeckajte peršunov list.
Umutite jaje.
Ocijeđene krompire stavite u posudu, dodajte nasjeckan
uk, hren
pomješan sa vrhnjem, jaje i nasjeckan peršun. Posolite, pobiberite i
dodajte začin od sušenog povrća. Sve dobro izmiješajte. Ako vam se čini
prerijetko dodajte malo brašna.
U tavi zagrijte kašiku ulja, rukama oblikujte popečke i stavite peći. Pecite sa svake strane 2-3 minute.
Pečene izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Krišten recept sa Cool.
Prijatno!
Related Posts:
Torta sa kroasanima i mančmelouom
Sastojci kora:
6 bjelanaca
10 kašika šećera
150 g. mljevenog lješnika (badema, oraha)
3 kašike prezli
Sastojci za fil:
1 l mlijeka
6 žumanaca
150
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
g šećera
3 pudinga… Read More
Kako sam se naučila da zaspim za samo 1 minut. Efikasna metoda protiv nesanice
Svoju ispovest o tome kako je pronašla fantastičnu metodu – zaspati brzo uvek i svuda, priča Alina Gonsales: „Sve je počelo nedelju dana pre venčanja mog najboljeg druga. Tada
(adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
Polagana krompiruša
Sastojci i priprema:
Domaća pita od krompira, ili krompiruša ili krompirača, kako ko voli…
Sastojci za tijesto:
500 gr brašna
malo soli
2-3 kašike ulja
voda
Fil:
1000 gr krompira
malo bibera
malo soli
jedna glavica crv… Read More
Jadro kocke
Sastojci i priprema:
Jadro kocke
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
sam pravila jos za Uskrs ali nikako receptic da objavim, radjen je po receptu sa stranice TORTE I KOLCI IVANKA. Sutra mi je radni dan n… Read More
Prhke gužvarice
Testo:
600 gr brasna
200 gr masti
1 kvasac
2 dcl toplog mleka
1,5 kasicica soli
1 kasicica secera
2 belanca
Priprema:
600 gr brasna, 200 gr masti prvo izmesati rukama onako kroz prste. Posebno izmesati 1 kvasac sa … Read More
0 komentari :
Objavi komentar