- 400 g krompira
- 4
mlada luka - 1 jaje
- 1 velika kašika hrena s vrhnjem
- peršunov list
- začin od sušenog povrća
- so
- biber
- ulje za prženje
- 1-2 kašike brašna
Krompire ogulite, operite i naribajte. ostavite da se ocjede. Očistite i nasjeckajte mladi luk. Operite i nasjeckajte peršunov list. Umutite jaje.
Ocijeđene krompire stavite u posudu, dodajte nasjeckan
uk, hren pomješan sa vrhnjem, jaje i nasjeckan peršun. Posolite, pobiberite i dodajte začin od sušenog povrća. Sve dobro izmiješajte. Ako vam se čini prerijetko dodajte malo brašna.
U tavi zagrijte kašiku ulja, rukama oblikujte popečke i stavite peći. Pecite sa svake strane 2-3 minute.
Pečene izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Krišten recept sa Cool.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar