Obozavam izgled preseka ove torte….
Za vikend sam pravila dve tortice, obe su bile
mančmelou torte, samo sto je ova za nas bila ukrasena roza slagom i malenim srculencima, a tortica za rodjendan jedne devojcice dekorisana je fondanom….Ovu torticu sam vec pravila za rodjendan malog Jovana i odlicno se pokazala kao torta koja moze da se oblozi fondanom. Za sve vas koji nevolite jako slatke torte ova ce biti pun pogodak. I ovaj put sam ju radila po receptu Rade 1986 sa Kulinarike…..
Piskota:x 2
- 5 belanaca
- 5 kasika secera
- 50 g. mlevenih orasa
- 2 kasike brasna
- malo praska za pecivo
- malo rendane limunove korice
- 10 zumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 1 kasika brasna
- 1 vanil secer
- 250 g. secera
- 8 dcl mleka
- 250 g. margarina
- 24 komada munchmallow-a
- 200 g. slaga
Na ovaj nacin pripremiti 2 piskote:
Umutiti prvo dobro belanca pa dodati secer i izmiksati ,u to ubaciti mlevene orase, brasno, rendanu limunovu koricu i prasak za pecivo pa sve lagano kasikom izmesati.
Peci nekih 10-15 min. na 200 C.
Tepsiju si sami odredite, sami vec znate u kojoj tepsiji ste pekli korice sa 5 belanaca.
Postupak jos jednom ponoviti za drugu piskotu.
Za fil odvojiti jedan deo mleka. Zumanca dobro izmiksati sa malo secera koje oduzmemo od onih 250 gr. u izmiksano dodamo brasno i prah pudinge istresemo u to, u sve dodamo ono mleko sto smo odvojili, izraditi mikserom da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti kuvati sa ostatkom secera i vanili secerom pa kada prokuva ukuvati puding i mesati dok se masa ne zgusne.
Fil ohladiti i u njega dodati prethodno izradjen margarin,sve
zajedno izmiksati mikserom da postane gladak fil.
Zatim fil podeliti na 2 dela.
Munchmallow treba odlepiti, tako sto ce se odvojiti penasti deo od keksica.
Sve keksice koje smo odvojili dobro izmrviti rukama i umesati u jedan deo fila a drugi deo fila ostaje zut.
Slag umutiti sa kiselom vodom.
Redjati: piskota – braon fil – penasti deo munchmallow-a – zuti fil – slag.
Tortu dobro ohladiti i uzivati kao sto smo mi uzivali!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar