19. veljače 2015.

Lazanje sa piletinom

Lazanje sa piletinom Lazanje sa piletinomSastojci:
  • 1

    pakovanje kora za lazanje
  • 250 grama paradajza sjeckanog na kockice-može iz konzerve
  • 1 pileća prsa isjeckana na kockice
  • par liski suhog mesa koje isjeckate na kockice
  • so
  • biber
  • 1 kašićica bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica izrendanog luka
Bešamel sos:
  • 1 l mlijeka
  • 5 kašika brašna
  • 3

    kašike parmezana
  • 1 jaje
  • malo soli
  • malo bibera
  • 50 ml ulje
  • 3 kašike brašna
Način pripreme:
Na ulju izdinstajte izrendani luk, dodati sitno isjeckanu piletinu i suho meso, dodati so i biber i pržiti da meso malo porumeni. Napraviti bešamel, na ulju upržiti brašno pa mješajući dodati mlijeko, kad se sos zgusne skinuti ga sa toplote, dodati biber, so, parmezan i jedno jaje, dobro izmiješati. Kore za lazanje ranije prokuhane u vodi sa jednom kašikom ulja redati u posudu, posipati filom od mesa u koji dodate paradajz i malo bosiljka. Složene lazanje preliti bešamelom, posuti sa malo parmezana. Ostaviti tako prije pečenja na par sati, peći na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar