Sastojci za tijesto:
- 3 jajeta
- 1 i
po soljica secera
- 1 i po soljica ulja
- 3 soljice jogurta
- 2 soljice brasna
- 4 soljice griza
- 1 kasikica praska za pecivo
- narendana korica limuna
- soljice su za crnu kafu
Sastojci za sirup:
- 4 case vode (casa od 2 dcl)
- 3
case secera i sok od pola limuna
Priprema:
Skuhati secer i vodu za sirup (neka kuha oko 10 min), kad se ohladi dodati sok od limuna.
Izmiksati jaja sa secerom, dodati jogurt, ulje i griz i nastaviti
mijesati, dodati koricu od limuna i na kraju brasno pomijesano sa
praskom za pecivo. Peci u zagrijanoj pecnici. Kad se izvadi iz pecnice
zaliti sa polovinom sirupa, a drugu polovinu preliti nakon 15 min.
Posuti kokosom ili staviti ljesnik, badem i sl. na revaniju i ohladiti u
frizideru. Ovaj fini socni kolac je po receptu od Šehize Duraković
Salkić kojoj se zahvaljijem.
Prijatno!
Related Posts:
Topljenik
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci:
– jaja 10
– šećer 10 kašika
– šećer 750 gr
– brašno 5 kašika
– rendana čokolada 6 štangli
– orasi 200 gr.
– voda 8 dl
– limun 1
– griz 5… Read More
Zlatica kao izvrsno lekovito sredstvo pomaže kod bubrežnih oboljenja i stresa
Sve psihičke smetnje ljudi odražavaju se na
bubrezima, verovali su mnogi stari travari, a zlatna ratvica ili - kako
je još zovu - zlatica - pomaže i kod prvog i kod drugog problema...
… Read More
Jafa torta koja se ne peče
Za koru I:
500 g mljevenog keksa
200 g šećera u prahu
350 g margarina
300 ml soka od pomoradže
Za koru II:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
300 g jafa keksa
Za koru III:
200 g piškota
sok od … Read More
Crnac sa belom kapom
Sastojci:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
– jaja 3 kom.
– šećer 12 kašika
– mleko 12 kašika
– ulje 12 kašika
– brašno 12 kašika
– kakao 2 kašike
– prašak za pecivo 1
– mleko 600 m… Read More
Oblande s kikirikijem
Sastojci:
– oblande 4 kom.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
– mleka 2dl.
– secera 300g.
– mlevenog neslanog kikirikija 300g.
– mlevenog keksa 100g.
– sok od pomorandze 1dl.
– marga… Read More
0 komentari :
Objavi komentar