- 550 gr mekog brasna
- 1
svez kvasac - 2 dcl mleka
- 1 dcl ulja
- 1 kasicica secera
- 1 kasika soli
- 8 pilecih virsli
- 200 gr krem sira
- 1 zumance
U manjoj posudi sjediniti kvasac, mlako mleko, secer i kasicicu brasna.
Dobro izmesati da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadodje.
U vecu posudu sipati polovinu brasna, dodati nadosao kvasac, ulje i so pa promesati.
Postepeno dodavati brasno uz neprestano mesenje dok se testo ne pocne odvajati od posude.
Umeseno testo ostaviti na toplom da nadodje.
Nadoslo testo razviti oklagijom na debljinu 0.5 cm, te nozem iseci na pravougaonike sirine 4 cm i duzine 6 cm.
Potom pravougaonike od testa zaseci nekoliko puta.
Virsle iseci na manje komade duzine 2 cm.
Na svaki komad testa staviti po jedan komad virsle, malo krem sira, urolovati a sa strana slepiti tako da se dobije izgled fenjera.
Redjati fenjere u podmazan pleh, premazati ih umucenim zumancetom i peci ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar