Sastojci:
- 300 g brašna
- mala kašikica soli
- 3 jaja
- 50 g putera ili margarina
- 10 g svežeg
kvasca
- 1 kašikica šećera
- 45 ml mlake vode
- ulje za przenje za prženje
Priprema:
U većoj miks posudi pomešati brašno sa solju, dodati jaja i puter sobne temperature.
U šolji razmutiti kvasac sa šećerom i vodom pa ga dodati u miks posudu.
Umesiti glatko testo, posuti sa brašnom, oblikovati jednu jufku, pa
staviti u najlon kesu i ostaviti u frižider da odmara 2 sata.
Testo razviti tanko na brašnjavoj površini, rezati oblike po zelji i prziti na vrelom ulju vrlo kratko da ne izgore.
Napomena: ULJE MORA
BITI VRELO JER SE NECE USTIPCI NADUVATI.
Prijatno!
Related Posts:
Med - hrana Bogova
Hrana Bogova
Med se smatra jednom od najprobavljivijih i najiskoristivijih namirnica, nažalost, zastupljenost meda u ishrani čoveka je premala. Obzirom da sadrži znatan udeo jednostavnih šećera, med se prvenstveno ub… Read More
Desert za osjet ljubavi
Desertom do ljubavnih čarolija
Skuhajte puding od vanilije (2 pudinga u litri mlijeka) ali tako
da na tu masu dodate najviše 5 žlica šećera.
Jednake količine skuhanog pudinga odvojite
u dvije posude. P… Read More
Švarcvald torta
Za biskvit umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke
i izlijte u okrugli kalup za torte. Stavite peći na 200 °C oko 15 minuta. Potrebno je ispeći tri kore, a navedene mjere su
dovoljne samo za jedan biskvit. … Read More
Rol viršle
Sastojci:
· 1 kg brašna
·
40 gr kvasca
·
2… Read More
Jagodica bobica
Ljetni desert
Ako
postoji voće neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa i zanosnog okusa, koje je
ujedno i nadasve zdravo pa čak i ljekovito, onda je to nesumnjivo jagoda.
Jagode pripadaju porodici Rosaceae (ruže), koje na du… Read More
0 komentari :
Objavi komentar