21. veljače 2015.

Mađarica od glatkog tijesta

Madjarica od glatkog tijesta Mađarica od glatkog tijestaSastojci za tijesto:
  • 400 g brašna
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera
  • Malo soli
  • Pola praška za pecivo
  • Voda
Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga vanilija
  • 100 g

    šećera
  • Pola maslaca
  • 200 g tamne čokolade
Priprema kora:
Sve sastojke izraditi u glatku masu te dodavati brašno.
Ako je suho po potrebi dodavati vode dok ne dobijete glatko tijesto srednje tvrdoće. Tijesto staviti na ravnu površinu, posuti brašnom i rukama ga još izraditi. Napraviti ga u rolu te ga isjeći na 6-7 loptica.
Svaku lopticu razvaljati veličine okrugle tepsije, staviti na pek papir i na obrnutu stranu tepsije, peći na 180 C 10 min. Prethodno izbockati tijesto zbog napuhavanja baloniča. Svaku pečenu koru još toplu poravnati tepsijom.

Krema:
Mlijeko zakuhati sa šećerom, sipati puding koji smo pripremili u hladnom mlijeku. Kad je kuhano, u još vruće dodati čokoladu i maslac i miješati dok se otopi. Ako imate 6 kora kremu podijeliti u 5 dijelova, ako 7 u 6 dijelova.
Filati kore još toplom kremom jer se brzo hladi.
Stisnuti da se kolač sljubi i nakon hlađenja preliti glazuru od

čokolade.

Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag
Staviti u posudu vrhnje i čokoladu te lagano topiti da ne zakuha.
Počet lagano s jedne strane sipati, te razlijevati po kolaču lagano praveći kosinu tepsije. Dobro ohladiti, isjeći pa poslužiti kolač.
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar