- 400 g brašna
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- Malo soli
- Pola praška za pecivo
- Voda
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga vanilija
- 100 g
šećera - Pola maslaca
- 200 g tamne čokolade
Sve sastojke izraditi u glatku masu te dodavati brašno.
Ako je suho po potrebi dodavati vode dok ne dobijete glatko tijesto srednje tvrdoće. Tijesto staviti na ravnu površinu, posuti brašnom i rukama ga još izraditi. Napraviti ga u rolu te ga isjeći na 6-7 loptica.
Svaku lopticu razvaljati veličine okrugle tepsije, staviti na pek papir i na obrnutu stranu tepsije, peći na 180 C 10 min. Prethodno izbockati tijesto zbog napuhavanja baloniča. Svaku pečenu koru još toplu poravnati tepsijom.
Krema:
Mlijeko zakuhati sa šećerom, sipati puding koji smo pripremili u hladnom mlijeku. Kad je kuhano, u još vruće dodati čokoladu i maslac i miješati dok se otopi. Ako imate 6 kora kremu podijeliti u 5 dijelova, ako 7 u 6 dijelova.
Filati kore još toplom kremom jer se brzo hladi.
Stisnuti da se kolač sljubi i nakon hlađenja preliti glazuru od
čokolade.
Glazura:
- 100 g čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag
Počet lagano s jedne strane sipati, te razlijevati po kolaču lagano praveći kosinu tepsije. Dobro ohladiti, isjeći pa poslužiti kolač.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar