21. veljače 2015.

Kolač sa jabukama i čokoladom

Kolac sa jabukama i cokoladom Kolač sa jabukama i čokoladomSastojci i priprema:
Jabuke, pekmez od jabuka, kakao, čokolada, šlag, sve sami sastojci koji obećavaju da će kolač biti dobar…
Biskvit:
  • 2 žumanjka
  • 200 grama šećera
  • 200 ml ulja
  • 2 kašike kakao

    raha
  • 3 kašike pekmeza od jabuka
  • 1 vanilija šećer
  • 300 ml mlijeka
  • 200 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
Fil:
  • 1 kg rendanih jabuka
  • sok od ½ limuna
  • 2 bjelanjka
  • 200 grama šećera
Glazura:
  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag
Način

pripreme:

Tepsiju od prilike 20 x3o namazati maslacem i posuti brašnom.
Umutiti žumanjke sa šećerom i vanilijom šećer, dodati ulje, mlijeko, pekmez od jabuka, na kraju dodati i brašno sa praškom za pecivo. Kolač peći 15 minuta na 200 stepeni.
Izrendati jabuke, dodati im sok od limuna, umutiti bjelanjke sa šečerom, pomiješati sa jabukama i fil nanjeti na biskvit. Kolač peći još 15 do 2o minuta.
Za glazuru vrhnje za šlag malo zagrijati, dodati čokoladu i stalno miješati da se čokolada otopi u finu glatku kremu i preliti je preko kolača.

Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar