Sastojci:
- 400 g brasna
- 150 ml mleka
- 40 g maslaca
- 20 g kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 1 jaje
Priprema:
Izmrviti kvasac, dodati mu secer, malo od odmerene kolicine, brasna i
mleka. Izmesati i pustiti da krene fermentacija.
Zatim u preostalo brasno dodati so, izmuceno jaje, rastopljen maslac,
mleko i uskisli kvasac. Umesiti testo. Pustiti ga da se udvostruci.
Podeliti ga na 6 loptica i loptice rasklagijati u oblik pravougaonika.
Nadenuti sirom, izmesanim sa jajima, ili sirom izmesanim sa jajima i
spanacem. Urolati i svaki rolat preseci po duzini na pola. Jedan kraj
rolata ne proseci. Preplesti ova dva kraka do kraja i na kraju zalepiti.
Mogu se od pletenica praviti i vencici, tako da pletenicu savijete u
krug i krajeve testa pritisnete, da se zalepe. Peci u zagrejanoj rerni,
oko 15 minuta, na 200 C, dok ne porumene.
Prijatno, uz kefir, domace kiselo mleko, jogurt,…
Napomene: Ovo je slana varijanta, ali cesce se prave slatke varijante.
Mozete ih filovati nutelom, pekmezom,… Tada u testo
dodate malo vise
secera.
Prijatno!

Related Posts:
Čokoladni Muffin
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci:
Tijesto:
30 g maslaca
50g šećera
1 jaje
50 ml mlijeka
4 žlice čokoladnim umakom
80 g običnog brašna
1 žličica praška za pecivo
glazura:
80 g maslaca
40 … Read More
Visokoproteinski obrok - riba pržena u foliji
Vrijeme pripreme: 25min
·
Energetska vrijednost:
264 kcal / 1100 kJ
Ova metoda kuhanja
funkcionira jednako dobro na roštilju. Za 4 osobe.
Priprema:
1. Zagr… Read More
Kako da pobjedim alergiju?
Ljeto je, a vi ne možete da uživate u njemu, jer se borite sa alergijama. Koliko vam se puta ovo desilo? Kako bismo vam pomogli da ovog ljeta spriječite curenje nosa i natečene oči, skrećemo vam pažnju n… Read More
Tablerone
Sastojci:
10 dag čokolade
5 g maslaca
5 g tla ili sjeckanim lješnjacima, orasima ili bademima
5 g kokosa
5 g keksa (kao što su kolačići Albert)
2 žlice meda
2 žlice ruma
crtica vanilije
Priprema:
Čokolada… Read More
Zapečeni krompir sa jajima
Sastojci:
·
500 g krumpira
·
0,5 dl ulja
·
sol
· … Read More
0 komentari :
Objavi komentar