- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 3 kasike kakaa
- 3 kasike ulja
- 1 prasak za pecivo
- 3 dcl.vode
- 300 gr. secera
- 500 ml. mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 zumanaca
- 10 kasika secera
- 2 dcl. slatke pavlake
- 100 gr. plazma keksa
- 4 cokoladice“mars“
- 2 dcl. slatke pavlake
- 200 gr. cokolade
Za koru prvo umutiti belanca sa secerom, pa dodavati jedno po jedno zumance. Zatim dodati i ostale sastojke, pa ih polako sjediniti sa kasikom. Smesu izliti u pleh (30×20) oblozen papirom i
peci koru na 200 C oko 25 min.
Za preliv kuvati secer i vodu oko 10 minuta od kad provri na slabijoj vatri. Prohladjenu koru vratiti u pleh u kojem se pekla i preliti sa prohladjenim prelivom.
Za fil staviti 4 dcl. mleka da provri sa secerom, a sa ostatkom mleka razmutiti puding i zumanca, pa ih skuvati u vrijuce mleko. Posebno umutiti 2 dcl. slatke pavlake, pa je dodati u prohladjen fil. U fil dodati i izlomljenu plazmu i sitno seckanu „mars“cokoladicu, polako sjediniti sa kasikom, pa premazati preko kore.
Za glazuru staviti na slabijoj temperaturi da se zagreje slatka pavlaka, ne da provri, pa dodati izlomljenu cokoladu. Mesati dok se cokolada ne rastopi, pa priliti preko fila. Ostaviti u frizider da se ohladi i stegne, najbolje preko noci.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar