- 150 g maslaca
- 100 g šecera
- 350 g brašna
- 1 jaje
- 2 žlice vrhnja
- 1/2 peciva
- Mrvica soli
- 500 ml mlijeka
- 300 g šećera
- 150 g maslaca
- 5 žlica brašna
- 2 zlice gustina
Od svih sastojaka zamijesiti prhko tijesto, ne pretvrdo.
Podijeliti u 4 jednaka dijela, te ispeći kore na obrnutoj tepsiji.
Peći svaku koru na 180 C 15 min.
Kore slagati jednu na drugu da budu što ravnije.
Krema:
Šećer pržiti u posudi do zlatno tamne boje, sipati 250 ml mlijeka i kuhati lagano dok se karamelizirani
šećer otopi. Brašno i gustin izmiješati u preostalom mlijeku, pa ga sipati miješajući u karamel.
Kremu kuhati 5 min. Ohladiti i umiješati izrađeni maslac.
Filati kore i stiskati da se sljube. Zadnju koru premazati kremom i posuti orasima.
Kremu prethodno podijeliti u 4 jednaka dijela.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar