- 3oo grama brašna
- so
- ulje
- voda
- 1 jaje
- 1 mladi sir
- 3-4 kašike kiselog vrhnja
- 4 jaja
- 1 šolja mlijeka
- so
- 1 kašika praša za pecivo
- 400 grama blanširane i isječene koprive-žare
- kukuruzno brašno-par kašika, 5-6,da fil ne bude gust previše
Način pripreme:
Zamijesite jednu manju jufku kao za pite , možete u tijesto dodati i jedno jaje, ostavite je da odstoji dvadesetak minuta pa je razvijte i ostavite da se prosuši.
Kad se jufka prosuši, u velicini tepsije u kojoj ćete peći presnac, opkružite jedno pet komada jufki a ono od jufke što je ostalo sjecite nožem, slažite na dno tepsije i pomalo
mastite. Sad umutite fil onako standardno kako se pravi presnac, ja sam stavila jedan mladi sir, dodala 4 jaja, malo mlijeka, kajmaka, soli, jednu kašiku praška za pecivo, oko 4oo grama blanširane i sitno isječene koprive i na kraju kukuruzno brašno.
Fil istresete preko jufki i na fil slažete onih pet jufkica koje ste isjekli u veličini tepsije i pomalo ih mastite. Presnac pecite na oko 2oo stepeni 4o minuta i kad je gotov prelijte ga mlijekom na kratko vratite u rernu i onda vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar