2. veljače 2015.

Francuska krempita

Francuska krempita Francuska krempitaSastojci i priprema:
Možda će malo izgledati i komplikovana ali u principu i nije, učinak je dobar, jedna vrlo ukusna kremasta krempita, a tamo gdje su višnje u sastojcima obećava mnogo…


Sastojci:
  • 1/2 kg lisnatog tijesta
  • 1,1/2l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 250 gr maslaca
  • 4 dl slatke pavlake za šlag
  • 240 gr pudinga sa ukusom slatke pavlake, vanile-6 kom.
  • 350 gr višanja
  • 100 gr secera
  • 40 gr gustina, skroba
Šlag:
  • 250 ml mliječne slatke pavlake za šlag
  • 150 gr šlaga u prahu
Način pripreme:
U 1/2 l mlijeka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mlijeka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da prokuha, dodati puding i stalno miješati da se nestvore grudvice. Kada se blago prohladi dodati 100 gr maslaca. Kada se

potpuno ohladi izmutiti preostali maslac i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati pavlaku za šlag i mutiti mikserom. Nije potrebno pavlaku posebno umutiti nego je dodavati i mutiti fil.

Razviti lisnato tijesto svako posebno na veličinu 30×35,izbockati ga i peći na prevrnutom plehu na 220 stepeni oko 5-6 minutaJednu koru ostaviti za podlogu a drugu dobro isitniti.
U višnje dodati 100 grama šečera i 1 dcl soka od višanja koje višnje opusti,kad prokuha dodati gustin otopljen u vodi ili ako imate još soka od višanja. Kad se sve progušća skinuti sa toplote.vFil je najbolje napraviti kad već budete sklapali krempitu,malo ga prohladiti i dodati.
Mliječnu slatku pavlaku pažljivo umutiti. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i kašikom spojiti sa slatkom pavlakom.

Na kraju ovim redom sklopiti krempitu: Filovanje: Kora, veća polovina fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag, i drugu koru koju izmrvite međuj prstima i obilno pospete po krempiti.
Recept sa Cool Bana Gula.

Prijatno!

Related Posts:

  • Kolac od eurokrema Sastojci: Mera je plasticna casa od jogurta 2 jaja 2 case secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 case mleka 1 casa ulja 2 case mlevenih oraha ili ako hocete keksa ja sam pravila sa orasima 2 … Read More
  • Beogradjanke Sastojci: 4 jajeta 400 g šećera 1,5 šoljica (od 1 dl) ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 šoljice jogurta 200 g brašna 2 kašike kakaoa 1 kesica praška za pecivo 100 g mlevenih oraha 4 jabuke … Read More
  • Ustipci sa zdenka sirom Sastojci: pola kocke kvasca 1 kasicica secera 1 kasika soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g brasna 2 kasike prezle 2 zdenke 2 kasike sitnog sira pola case jogurta ulje za przenje Priprem… Read More
  • Trostruki užitak Sastojci za koru: 6 bjelanaca 200 g šećera 3 kašike brašna 2 kašike prezli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 g mljevenih oraha Fil:… Read More
  • Mirisna strudla Sastojci za testo: 1 casa (plasticna od jogurta) mleka 5 do 6 istih casa brasna (kolicinu brasna sami procenjujete tokom izrade testa) 1 ista casa ulja 1 ista casa vode 1 kocka svezeg kvasca 1 casa secera (adsbygoogle… Read More

0 komentari :

Objavi komentar