2. veljače 2015.

Japanska pita

Japanska pita Japanska pitaSastojci i priprema:
Ovaj recept imam vec dugo a zasto se zove bas Japanska pita nemam pojma ali da je ukusan to znam…!!!!
Biskvit:


  • 4 jaja
  • 4 kasike secera
  • 4 kasike ostrog brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • 1/2 praska za pecivo
Umutite jaja sa secerom, dodajte ostale sastojke, masu izlite u tepsiju koju ste namazali masnocom i posuli brasnom i pecite na 18o stepeni oko 2o minuta. Gotov biskvit prelite zaljevom.
Zaljev:
  • 2 dcl vode
  • 15o grama secera
  • 1/2 dcl ruma
Vodu i secer prokuhajte, dodajte rum i zalite biskvit.
Krema:
  • 1/2 l mlijeka
  • 1oo grama ostrog brasna ili gustina
Brasno ili gustin razmutite u malo mlijeka ostatak stavite da prokuha i skuhajte kao puding.


  • 3 zumanjka
  • 15o grama secera
  • 1 vanilija secer
Zumanjke, secer i van.secer umutite dobro na pari.
Sad sastavite ohladjenu kremu od brasna, zumanjke i 2oo grama margarina ili maslaca i mutite da dobijete jednu finu kremu koju nanesete na zaliveni, ohladjeni biskvit.

Slag od bjelanjaka:
  • 3 bjelanjka
  • 25o grama secera
  • 5o ml vode
Bjelanjke cvrsto umutite. Od secera i vode skuhajte sirup koji mora biti sav u mjehuricima, sipajte ga u umucene bjelanjke stalno muteci i mutite toliko dugo dok lopatice ne podju ostavljati duboki trag u snijegu i da u ruci osjetite da malo teze prolaze kroz snijeg, kao za sampitu znaci oko 15 minuta. Gotov snijeg nanesite na kremu…..!!!!!!! Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar