Sastojci i priprema:
Ovaj recept imam vec dugo a zasto se zove bas Japanska pita nemam pojma ali da je ukusan to znam…!!!!Biskvit:
4 jaja
4 kasike secera
4 kasike ostrog brasna
2 kasike kakaoa
1/2 praska za pecivo
Umutite jaja sa secerom, dodajte ostale sastojke, masu izlite u
tepsiju koju ste namazali masnocom i posuli brasnom i pecite na 18o
stepeni oko 2o minuta. Gotov biskvit prelite zaljevom. Zaljev:
2 dcl vode
15o grama secera
1/2 dcl ruma
Vodu i secer prokuhajte, dodajte rum i zalite biskvit. Krema:
1/2 l mlijeka
1oo grama ostrog brasna ili gustina
Brasno ili gustin razmutite u malo mlijeka ostatak stavite da prokuha i skuhajte kao puding.
3 zumanjka
15o grama secera
1 vanilija secer
Zumanjke, secer i van.secer umutite dobro na pari.
Sad sastavite ohladjenu kremu od brasna, zumanjke i 2oo grama margarina
ili maslaca i mutite da dobijete jednu finu kremu koju nanesete na
zaliveni, ohladjeni biskvit. Slag od bjelanjaka:
3 bjelanjka
25o grama secera
5o ml vode
Bjelanjke cvrsto umutite. Od secera i vode skuhajte sirup koji mora
biti sav u mjehuricima, sipajte ga u umucene bjelanjke stalno muteci i
mutite toliko dugo dok lopatice ne podju ostavljati duboki trag u
snijegu i da u ruci osjetite da malo teze prolaze kroz snijeg, kao za
sampitu znaci oko 15 minuta. Gotov snijeg nanesite na kremu…..!!!!!!!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar