ništa ne može meriti. Donosimo recept za kandirane orašaste plodove sa cimetom.
Ukusni tostirani orašasti plodovi obloženi šećerom i cimetom su najbolje moguće grickalice. Savršeno će pasati uz šolju kuvanog vina tokom hladnih noći. Recept smo pronašli na Damndelicious blogu.
Potrebni sastojci:
- 1 belance
- ½ šolje šećera
- ¼ šolje smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
- 2 šolje badema
- 1 šolja oraha (indijskih, običnih
ekan)
U nešto većoj posudi izmešajte šećer i cimet.
U veliku posudu stavite bademe i orahe, dobro ih izmešajte, zatim dodajte belance pa mešajte da se plodovi u potpunosti oblože. Na kraju dodajte i šećer pa promešajte.
Orašaste plodove rasporedite na pleh za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 25-30 minuta. Na pola pečenja promešajte.
Pre služenja ostavite da se u potpunosti ohlade.
0 komentari :
Objavi komentar