21. veljače 2015.

Coko vanila

Coko vanila torta Coko vanilaZa biskvit:
  • 6 bjelanaca
  • 6 kasika secera
  • 1 kasika limunovog soka
  • 6 kasika mljevenih przenih ljesnika
  • 4 kasike

    cokolade u prahu
  • 4 kasike brasna
  • 1 kasicica praska za pecivo
  • 0,5 dcl ulja
Za krem:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 vanil secera
  • 8 dcl mlijeka
  • 6 zumanaca
  • 6 kasika secera u prahu
  • 1 maslac
Za preliv biskvita:
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 100 gr cokolade
Za dekoraciju:
  • 3 kesice praha za slag
  • 3 dcl mlijeka
  • 2 kasike cokolde u prahu
  • malo prehrambene zute boje
  • zvjezdice
Priprema:
Bjelanca umutiti sa secerom i sokom od limuna u cvrst snijeg..Dodati zatim ulje u laganom mlazu pa sjediniti sa bjelancima..Ljesnike, brasno, prasak za pecivo, cokoladu prahu izmijesati pa ih lagano dodavati u bjelanca i mijesati rucno dok se sastojci neuvezu..Smjesu istresti u pleh, oblozen papirom za pecenje i peci u predhodno zagrijanoj rerni na 220 C nekoliko minuta a zatim nastaviti peci na 180 C…Izvaditi biskvit, ohladiti ga i preliti sa preljevom koji smo pripremili tako sto smo izlomljenu cokoladu prelili sa vrelim mlijekom i mijesali dok se cokolada nije otopila..Natopiti biskvit i pustiti da se ohladi..Zumanca umutiti sa secerom u blijedo zuti krem pa ih kuhati na pari 15 minuta, a zatim ohladiti..Puding skuhati u mlijeko u koje smo dodali vanil secer pa i njega ohladiti..Pomijesati zatim puding i krem od zumanaca, dodati pjenasto umucen maslac i sve sjediniti..Slag pjene umutiti

sa mlijekom i podijeliti na 4 dijela…U jedan dio dodati cokoladu u prahu, u drugi malo prehrambene boje a dva dijela ostaviti bijela..Staviti pola biskvita pa pola vanil krema pa jedan dio slaga pa opet pola biskvita i pola vanil krema..Dekorisati sa slag pjenom i zvjezdicama…

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar