- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 1 vanil secer
- 3 kasike
brasna - 3 kasike mljevenih przenih ljesnika
- 1 kasicica praska za pecivo
- 3 kasike cokolade u prahu
- 50 gr maslaca otopljenog na pari
- 500 gr krem sira
- 4 kasike secera u prahu
- 3 dcl jogurta od kokosa
- 4 kasike kokosovog brasna
- 2 dcl vrhnja za slag
- 2 vanil secera
- 200 gr sitno sjeckanog ananasa
- 10 gr zelatina
- 0,5 dcl mlijeka
- 2 kasike cokolade u prahu
- malo arome ruma
- 2 dcl soka od ananasa
- 1 kesica prozirnog preliva za torte
- malo zute prehrambene boje
- 2 kesice praha za slag pjenu
- 2 dcl mlijeka
- voce
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom dok se secer neotopi..Dodati zatim otopljeni maslac i ostale sastojke..Lagano sjediniti i izliti u kalup oblozen papirom za pecenje..Rernu zagrijati na
200 C, peci nekoliko minuta a zatim na 180 C nastaviti peci dok se biskvit nepocne odvajati od ruba kalupa..Ohladiti biskvit i preliti ga sa toplim mlijekom u koje smo dodali cokoladu u prahu i aromu ruma..Zelatinu potopiti u nekoliko kasika vode i ostaviti da nabubri..Izmiksati vrhnje za slag pa mu dodati secer i vanil secer, sir i jogurt..Izmiksati sve i dodati zelatinu koju smo otopili na laganoj temperaturi..Dodati zatim kokosovo brasno i ananas, sjediniti i izliti preko biskvita..Ostaviti u frizider na 2 sata pa onda pripremiti preliv..Zagrijati sok od ananasa, dodati mu malo zute boje i sadrzaj kesice za preliv..Mijesati dok sok nepocne da se zgusnjava..Skloniti sa sporeta i malo prohladiti prije istresanja preko krema..Ostviti ponovo u frizider da se preliv stegne pa skinuti obruc od kalupa..Dekorisati sa slag pjenom i vocem…
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar