21. veljače 2015.

Pina colada

Pina colada Pina coladaSastojci za biskvit:
  • 3 jaja
  • 3 kasike secera
  • 1 vanil secer
  • 3 kasike

    brasna
  • 3 kasike mljevenih przenih ljesnika
  • 1 kasicica praska za pecivo
  • 3 kasike cokolade u prahu
  • 50 gr maslaca otopljenog na pari
Za krem:
  • 500 gr krem sira
  • 4 kasike secera u prahu
  • 3 dcl jogurta od kokosa
  • 4 kasike kokosovog brasna
  • 2 dcl vrhnja za slag
  • 2 vanil secera
  • 200 gr sitno sjeckanog ananasa
  • 10 gr zelatina
Za preliv biskvita:
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 2 kasike cokolade u prahu
  • malo arome ruma
Za preliv:
  • 2 dcl soka od ananasa
  • 1 kesica prozirnog preliva za torte
  • malo zute prehrambene boje
Za dekoraciju:
  • 2 kesice praha za slag pjenu
  • 2 dcl mlijeka
  • voce
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom dok se secer neotopi..Dodati zatim otopljeni maslac i ostale sastojke..Lagano sjediniti i izliti u kalup oblozen papirom za pecenje..Rernu zagrijati na

200 C, peci nekoliko minuta a zatim na 180 C nastaviti peci dok se biskvit nepocne odvajati od ruba kalupa..Ohladiti biskvit i preliti ga sa toplim mlijekom u koje smo dodali cokoladu u prahu i aromu ruma..Zelatinu potopiti u nekoliko kasika vode i ostaviti da nabubri..Izmiksati vrhnje za slag pa mu dodati secer i vanil secer, sir i jogurt..Izmiksati sve i dodati zelatinu koju smo otopili na laganoj temperaturi..Dodati zatim kokosovo brasno i ananas, sjediniti i izliti preko biskvita..Ostaviti u frizider na 2 sata pa onda pripremiti preliv..Zagrijati sok od ananasa, dodati mu malo zute boje i sadrzaj kesice za preliv..Mijesati dok sok nepocne da se zgusnjava..Skloniti sa sporeta i malo prohladiti prije istresanja preko krema..Ostviti ponovo u frizider da se preliv stegne pa skinuti obruc od kalupa..Dekorisati sa slag pjenom i vocem…

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar