9. veljače 2015.

Bajadera

Bajadera BajaderaSastojci za svijetli dio:
  • 250 ml vode
  • 250 gr secera
  • 150 gr margarina
  • 350 gr mljevenih oraha
  • 350 gr mljevenog keksa
Sastojci za tamni dio:


  • 250 ml vode
  • 200 gr secera
  • 100 gr margarina
  • 200 gr cokolade za kuhanje
  • 350 gr mljevenih oraha
  • 350 gr mljevenog keksa
Cokoladna glazura:
  • 200 gr cokolade za kuhanje
  • 50 gr margarina
  • malo ulja
Priprema:
Staviti vodu, secer i margarin da se otopi. Skloniti sa vatre i dodati orahe i keks. Na isti nacin uraditi i sa tamnim dijelom, s tim sto se doda cokolada za kuhanje. Obje smjese podijeliti po dva jednaka dijela. Pomocu najlon kese razviti prvo tamni dio

i staviti na tacnu ili tepsiju (33×26), na njega nanijeti svijetli dio, pa opet tamni i na kraju svijetli.
Cokoladu otopiti na pari i ravnomjerno preliti preko bajadere. Bajaderu ostaviti da se stegne i sjeci u zeljeni oblik.

Prijatno Vam zelim!

0 komentari :

Objavi komentar