Priprema: Staviti vodu, secer i margarin da se otopi. Skloniti sa vatre i
dodati orahe i keks. Na isti nacin uraditi i sa tamnim dijelom, s tim
sto se doda cokolada za kuhanje. Obje smjese podijeliti po dva jednaka
dijela. Pomocu najlon kese razviti prvo tamni dio
i staviti na tacnu ili
tepsiju (33×26), na njega nanijeti svijetli dio, pa opet tamni i na
kraju svijetli.
Cokoladu otopiti na pari i ravnomjerno preliti preko bajadere. Bajaderu ostaviti da se stegne i sjeci u zeljeni oblik. Prijatno Vam zelim!
Bomba torta
Kora:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
7 jaja
7 kasika secera
7 kasika brasna
pola praska za pecivo
Krema:
2 l. mijeka
2 pudinga (okus po vasoj zelji)
7 kasika gustina (skrobno brasno)
7-8 ka…Read More
Japanska pita
Sastojci i priprema:
Ovaj recept imam vec dugo a zasto se zove bas Japanska pita nemam pojma ali da je ukusan to znam…!!!!
Biskvit:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
4 jaja
4 kasike secera
4 kasik…Read More
Ferrero Rocher torta
Sastojci i priprema:
Ovo je jedna bombasticna, kaloricna i jaka tortica. Ako ju budete
pravili obavezno koristite maskarpone sir i nutelu onda cete dobiti
pravi ukus ove divotice…Pravila
(adsbygoogle = window.adsbygo…Read More
Kolač sa kikirikijem
Sastojci za kore:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
6 bjelanjaka
6 kašika šećera
6 kašika mljevenog kikirikija
1 prašak za pecivo
2 kašike brašna
Krema:
6 žumanjaka
600 ml mlijeka
4 kašike šeć…Read More
Jabuke u pudingu od cimeta
Sastojci i priprema:
Ovaj kolac je fantastican, kremast, socan dok sam ga pekla celom
kucom i dvoristem se sirio
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
miris cimeta koji ja obozavam. Jos prosle
godine …Read More
0 komentari :
Objavi komentar