- 250 ml vode
- 250 gr secera
- 150 gr margarina
- 350 gr mljevenih oraha
- 350 gr mljevenog keksa
- 250 ml vode
- 200 gr secera
- 100 gr margarina
- 200 gr cokolade za kuhanje
- 350 gr mljevenih oraha
- 350 gr mljevenog keksa
- 200 gr cokolade za kuhanje
- 50 gr margarina
- malo ulja
Staviti vodu, secer i margarin da se otopi. Skloniti sa vatre i dodati orahe i keks. Na isti nacin uraditi i sa tamnim dijelom, s tim sto se doda cokolada za kuhanje. Obje smjese podijeliti po dva jednaka dijela. Pomocu najlon kese razviti prvo tamni dio
i staviti na tacnu ili tepsiju (33×26), na njega nanijeti svijetli dio, pa opet tamni i na kraju svijetli.
Cokoladu otopiti na pari i ravnomjerno preliti preko bajadere. Bajaderu ostaviti da se stegne i sjeci u zeljeni oblik.
Prijatno Vam zelim!
0 komentari :
Objavi komentar